Prospekt za prodaju NLB-a do kraja mjeseca

Bez autora
May 21 2017

Prospekt za prodaju dionica Nove ljubljanske banke bit će objavljen 31. svibnja ili 1. lipnja. Tada će biti poznati i raspon cijene te minimalna cijena dionica u javnoj prodaji dionica banke. Londonski ured PwC-a upravo dovršava procjenu banke na temelju rezultata u prvom kvartalu koji su pokazali rekordnu dobit NLB-a. Započeti postupak prodaje najmanje 50 posto dionica NLB-a odobrili su nadzorni odbor banke i SDH, a ponuda će trajati do sredine idućeg mjeseca, objavljeno je u namjeri prikupljanja ponuda preko sustava Ljubljanske burze, gdje su iznijeti i glavni podaci o banci.Kako je planirano, javna ponuda za kupnju običnih dionica NLB-a i potvrda o vlasništvu NLB-a aktivirat će se nakon očekivanog početka kotiranja njene dionice na Ljubljanskoj burzi i Londonskoj burzi i prezentacije ponude u Europi i Americi potencijalnim investitorima.

Prospekt za prodaju NLB-a do kraja mjesecaProspekt za prodaju dionica Nove ljubljanske banke bit će objavljen 31. svibnja ili 1. lipnja.

Tada će biti poznati i raspon cijene te minimalna cijena dionica u javnoj prodaji dionica banke.  Londonski ured PwC-a upravo dovršava procjenu banke na temelju rezultata u prvom kvartalu koji su pokazali rekordnu dobit NLB-a.

Započeti postupak prodaje najmanje 50 posto dionica NLB-a odobrili su nadzorni odbor banke i SDH, a ponuda će trajati do sredine idućeg mjeseca, objavljeno je u namjeri prikupljanja ponuda preko sustava Ljubljanske burze, gdje su iznijeti i glavni podaci o banci.Kako je planirano, javna ponuda za kupnju običnih dionica NLB-a i potvrda o vlasništvu NLB-a aktivirat će se nakon očekivanog početka kotiranja njene dionice na Ljubljanskoj burzi (LJSE) i Londonskoj burzi i prezentacije ponude u Europi i Americi potencijalnim investitorima.

Bilanca banke iznosila je potkraj prošle godine 12,090 milijardi eura, a zadnje je tri godine poslovala s dobiti, što je nastavljeno i u prvom ovogodišnjem kvartalu, kad je realizirala 82 milijuna eura dobiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik