Prijavljivanje MSP još sedmicu

Bez autora
May 21 2017

Javni poziv za prijavu malih i srednjih preduzeća (MSP) iz oblasti prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti za ovu godinu otvoren je još sedmicu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Iz Ministarstva su kazali da će javni poziv biti otvoren do petka do 15 sati. Ministarstvo je, u cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti MSP u prerađivačkoj industriji, 25. aprila raspisalo javni poziv za učešće u Programu, čiji je ukupni budžet 30 hiljada eura. Maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću je ove, u odnosu na prošlu godinu, povećan sa 2,5 hiljada eura na 3,5 hiljada eura bez poreza na dodatu vrijednost (PDV), navodi se u saopštenju.

Prijavljivanje MSP još sedmicuJavni poziv za prijavu malih i srednjih preduzeća (MSP) iz oblasti prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti za ovu godinu otvoren je još sedmicu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su kazali da će javni poziv biti otvoren do petka do 15 sati.

„Ministarstvo je, u cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti MSP u prerađivačkoj industriji, 25. aprila raspisalo javni poziv za učešće u Programu, čiji je ukupni budžet 30 hiljada eura. Maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću je ove, u odnosu na prošlu godinu, povećan sa 2,5 hiljada eura na 3,5 hiljada eura bez poreza na dodatu vrijednost (PDV)“, navodi se u saopštenju.

Program predviđa finansijsku podršku preduzećima za sufinansiranje dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata odnosno konsultantskih firmi, naučno-istraživačkih ustanova, centara izvrsnosti, naučno-tehnoloških parkova, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora.

„Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realizaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti, koja može uključivati izradu tehničke dokumentacije ili rješenja za razvoj proizvoda, izradu i testiranje prototipa proizvoda, alata i ICT i softverskih rješenja za razvoj novog i poboljšanje procesa proizvodnje, izradu tehničke dokumentacije za dizajn proizvoda“, objasnili su iz Ministarstva.

Prijavna dokumentacija za učešće u Programu može se preuzeti u Ministarstvu kao i na njegovoj veb stranici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik