Banjaluka: Podrška za nabavku opreme i prekvalifikaciju

Bez autora
May 21 2017

Gradska uprava radi na povećanju zaposlenosti i zbog toga će ove godine sufinansirati dio troškova nabavke nove opreme za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, kao i uvođenje novih standarda i prekvalifikaciju radnika.Rekli su to u Gradskoj upravi i dodali da su to razlike u odnosu na prethodne godine, kada su subvencije bile namijenjene samo za zapošljavanje. Osnovni cilj je da se pomogne privrednicima da obezbijede bolju poziciju na tržištu, čime će doći do rasta zapošljavanja, kazali su u Gradskoj upravi.

Banjaluka: Podrška za nabavku opreme i prekvalifikacijuGradska uprava radi na povećanju zaposlenosti i zbog toga će ove godine sufinansirati dio troškova nabavke nove opreme za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, kao i uvođenje novih standarda i prekvalifikaciju radnika.

Rekli su to u Gradskoj upravi i dodali da su to razlike u odnosu na prethodne godine, kada su subvencije bile namijenjene samo za zapošljavanje.

- Osnovni cilj je da se pomogne privrednicima da obezbijede bolju poziciju na tržištu, čime će doći do rasta zapošljavanja - kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da su novine dio programa korišćenja podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja, kroz koji će biti izdvojeno 620.000 KM.

- Od toga 400.000 KM je planirano za preduzetnike koji obavljaju proizvodnu djelatnost, kao i one koji se bave informacionim tehnologijama. Ta sredstva moći će da im posluže za kupovinu nove opreme, za troškove uvođenja novih standarda s ciljem povećanja konkurentnosti i izvoza, te za prekvalifikaciju radnika - rekli su Gradskoj upravi.

Objasnili su da će preostali novac 220.000 KM biti iskorišćen za samozapošljavanje, nezaposlena lica koja su u toku javnog poziva registrovala proizvodnu, zanatsku ili uslužnu djelatnost.

Budžet

U Gradskoj upravi su podsjetili da je u budžetu grada za 2017. godinu za podsticaje zapošljavanja i samozapošljavanja planirano milion maraka, s tim da je 380.000 KM namijenjeno za isplatu subvencija iz 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik