Plaće u institucijama BiH i u narednoj godini ostaju iste

Bez autora
May 23 2017

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je danas pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće i o visini regresa zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.Osnovica plaće, u skladu s politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH, iznosit će 475,69 KM i nepromijenjena je od 2012. godine, kao i regres koji iznosi 300,00 KM, saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Plaće u institucijama BiH i u narednoj godini ostaju isteVijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je danas pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće i o visini regresa zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Osnovica plaće, u skladu s politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH, iznosit će 475,69 KM i nepromijenjena je od 2012. godine, kao i regres koji iznosi 300,00 KM, saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik