Uskoro uredba o tri zone zaštite na Zlatiboru

Bez autora
May 25 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da će uredbom o zaštiti Zlatibora, koja će se uskoro naći na sednici Vlade Srbije, biti uvedene tri zone na toj planini.Mihajlović je navela da će u prvoj zoni važiti najviši stepen zaštite prirode, gde neće biti dozvoljena bilo kakva gradnja, u drugoj će moći da se gradi, ali jedino po jasno propisanim uslovima, dok će u trećoj zoni gradnja biti slobodna, ali planska.

Uskoro uredba o tri zone zaštite na ZlatiboruPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da će uredbom o zaštiti Zlatibora, koja će se uskoro naći na sednici Vlade Srbije, biti uvedene tri zone na toj planini.

Mihajlović je navela da će u prvoj zoni važiti najviši stepen zaštite prirode, gde neće biti dozvoljena bilo kakva gradnja, u drugoj će moći da se gradi, ali jedino po jasno propisanim uslovima, dok će u trećoj zoni gradnja biti slobodna, ali planska.

Za sve tri zone, kako je istakla, biće odgovorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje će izdavati građevinske dozvole.

Očekujem da uredba bude doneta u mandatu ove vlade, a u donošenje tog dokumenta biće uključene i država i lokalne samouprave, rekla je ona.

Mihajlović je poručila da je cilj da se sačuva Zlatibor, kao što se čuvaju i planina Tara, Uvac i ostala područja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik