Croatia osiguranje preuzima Cardif osiguranje

Bez autora
May 25 2017

Najveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje objavio je u četvrtak kako je s francuskim BNP Paribas Cardif osiguranjem sklopio ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u Cardif osiguranju Hrvatska. Ugovor je sklopljen u srijedu, 24. svibnja, a valjanost će steći po dobivanju odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, navode iz Croatia osiguranja. BNP Paribas Cardif osiguranje osiguravajuća je kuća koja je na hrvatskom tržištu prisutna od srpnja 2007. godine. Prema zadnjim dostupnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, Cardif je krajem travnja ove godine držao 0,10 postotni udio na hrvatskom tržištu osiguranja. Zaračunata bruto premija Cardifa na kraju travnja je iznosila 3,2 milijuna kuna i u potpunosti se odnosi na premiju zaračunatu u segmentu neživotnih osiguranja.

Croatia osiguranje preuzima Cardif osiguranjeNajveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje objavio je u četvrtak kako je s francuskim BNP Paribas Cardif osiguranjem sklopio ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u Cardif osiguranju Hrvatska.

Ugovor je sklopljen u srijedu, 24. svibnja, a valjanost će steći po dobivanju odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, navode iz Croatia osiguranja.

BNP Paribas Cardif osiguranje osiguravajuća je kuća koja je na hrvatskom tržištu prisutna od srpnja 2007. godine.

Prema zadnjim dostupnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, Cardif je krajem travnja ove godine držao 0,10 postotni udio na hrvatskom tržištu osiguranja.

Zaračunata bruto premija Cardifa na kraju travnja je iznosila 3,2 milijuna kuna i u potpunosti se odnosi na premiju zaračunatu u segmentu neživotnih osiguranja.

Croatia osiguranje je travanj završilo sa zaračunatom bruto premijom od 1,03 milijarde kuna, što čini 30,9 postotni tržišni udio na hrvatskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik