Tvrtka iz Viteza proizvodit će gorivo od starih guma

Bez autora
May 29 2017

Tvrtka Greta Green iz Viteza podnijela je zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za postojenje za recikliranje otpadnih autmobilskih guma. Investitor planira graditi pogon u industrijskoj zoni Vitezit u Vitezu, a recikliranjem starih guma proizvodilo bi se dizel gorivo, benzin, teška ulja, karbon, žica i drugi proizvodi koji se mogu dobiti recikliranjem starih guma. Tvrtka je podnijela zahjev za okolišnu dozvolu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, a u njemu se ističe da bi proizvodni proces bio ekološki čist, bez emisije otpadnih plinova (otpadni plinovi se ponovo procesuiraju i filtriraju), bez otpadnih materijala i nusprodukata.

Tvrtka iz Viteza proizvodit će gorivo od starih gumaTvrtka Greta Green iz Viteza podnijela je zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za postojenje za recikliranje otpadnih autmobilskih guma.

Investitor planira graditi pogon u industrijskoj zoni Vitezit u Vitezu, a recikliranjem starih guma proizvodilo bi se dizel gorivo, benzin, teška ulja, karbon, žica i drugi proizvodi koji se mogu dobiti recikliranjem starih guma, piše Radio Vitez.

Tvrtka je podnijela zahjev za okolišnu dozvolu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, a u njemu se ističe da bi proizvodni proces bio ekološki čist, bez emisije otpadnih plinova (otpadni plinovi se ponovo procesuiraju i filtriraju), bez otpadnih materijala i nusprodukata.

Cjelokupan proizvodni proces bi reciklirao 98% uporebljivog materijala. Postrojenje je opremljeno suvremenom i efikasnom opremom za zaštitu okoliša, koju čine sustav za uklanjanje prašine, za spaljivanje otpadnog plina i sistem za prečišćavanje ulja, navodi se u zahtjevu na stranici Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik