FBiH traži konsultanta za izradu dokumentacije za dodjelu koncesije za istraživanje nafte i plina

Bez autora
May 29 2017

Stručni konzultant treba posjedovati iskustvo u međunarodnim pregovorima i izradi ugovora o istraživanju i eksploataciji nafte i plina. Procijenjena vrijednost usluga stručnog konsultanta je do 1.500.000 KM, s PDV-om, a bit će isplaćena sukladno Zakonu o istraživanju i eksploataciji nafte i gasa u FBiH. Vlada FBiH je danas Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, kao ugovornom organu, dala suglasnost za pokretanje postupka javne nabavke usluga putem otvorenog postupka za izbor pravne osobe kao stručnog konzultanta u izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na teritoriji Federacije BiH.

FBiH traži konsultanta za izradu dokumentacije za dodjelu koncesije za istraživanje nafte i plinaStručni konzultant treba posjedovati iskustvo u međunarodnim pregovorima i izradi ugovora o istraživanju i eksploataciji nafte i plina. Procijenjena vrijednost usluga stručnog konsultanta je do 1.500.000 KM, s PDV-om, a bit će isplaćena sukladno Zakonu o istraživanju i eksploataciji nafte i gasa u FBiH.

Vlada FBiH je danas Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, kao ugovornom organu, dala suglasnost za pokretanje postupka javne nabavke usluga putem otvorenog postupka za izbor pravne osobe kao stručnog konzultanta u izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na teritoriji Federacije BiH, prenosi Anadolu Agency.

Postupak će obaviti komisija za pripremu dokumentacije koja će biti imenovana rješenjem pomenutog ministarstva.

"Stručni konzultant treba posjedovati iskustvo u međunarodnim pregovorima i izradi ugovora o istraživanju i eksploataciji nafte i plina. Procijenjena vrijednost usluga stručnog konsultanta je do 1.500.000 KM, s PDV-om, a  bit će isplaćena sukladno Zakonu o istraživanju i eksploataciji nafte i gasa u FBiH. Popis kvalificiranih ponuđača utvrditi će komisija, pri čemu cijena čini 30 posto, a tehnički kriteriji 70 posto", navode iz Vlade FBiH.

Konačnu odluku o odabiru stručnog konsultanta, na prijedlog komisije, donijet ćeVlada FBiH.

Stupanjem na snagu ove odluke prestala je da važi ranija odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka javne nabavke usluga, putem otvorenog postupka za izbor stručnog konzultanta u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina i tendersku dokumentaciju iz 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik