Секоја фирма може да доставува фактури по ...

Mar 29 2020

Владата донесе уредба со која, во насока на превенција од Ковид-19, се овозможува секоја фирма да изда...

Централниот регистар ќе го продолжи рокот ...

Mar 15 2020

До овој момент во Централниот регистар поднесени се вкупно 79.903 пресметки, а минатата година бројкат...

66 компании во финална селекција за проект...

Mar 12 2020

Шеесет и шест домашни компании од 74 кои аплицирале продолжуваат во фазата на финална селекција на јав...

Раст на наплата на ДДВ за 11%

Mar 05 2020

За 11% е подобрена наплатата на ДДВ во првото полугодие од спроведувањето на МојДДВ.

Неделава ќе бидат вратени 8,1 милијарди де...

Mar 04 2020

По основ на достасани хартии од вредност, Министерството за финансии утре и на 8 март ќе врати 8,1 мил...

„Алкалоид“: Pаст на консолидираната нето-д...

Mar 01 2020

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 13%, раст на консолидираната нето-добивка од 18%, ин...

ЕБОР ќе финансира станбени кредити и еколо...

Feb 24 2020

Вкупната сума на кредитирањето на ЕБОР изнесува 5 милиони евра за Шпаркасе банка Македонија, наменети ...

Со „Мој ДДВ“ вратени се 8 милиони и 567 ил...

Feb 20 2020

Преку мерката „Мој ДДВ“ кај граѓаните вратени се 8 милиони и 567 илјади евра, остварени преку скенирањ...

Пензиите се зголемија 700 денари

Feb 17 2020

Јануарската пензија е повисока 722 денара месечно, а ова зголемување влегува во основицата на пензијат...

Стартува младинскиот додаток, по 3.000 ден...

Feb 10 2020

Како што информираат од владината прес-служба, целта на средбата била да се информираат младите лица д...


Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik