Samit energetike u Trebinju od 16. do 18. marta

Bez autora
Mar 16 2022

"Samit energetike Trebinje 2022" biće održan od 16. do 18. marta, a u deset odvojenih panela učestvovaće oko 70 vodećih stručnjaka iz zemlje i regiona.

Teme trećeg Samita, u organizaciji "Elektroprivrede Republike Srpske", grada Trebinja i preduzeća "SET", biće dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana, uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu, te razvoj gasovodne infrastrukture u regionu u funkciji sigurnosti snabdijevanja.

Na panelima će biti riječi i o poremećaju cijena električne energije na tržištu, izazovima dalje liberalizacije tržišta električne energije u regionu, balansiranju energije iz obnovljivih izvora u BiH i regionu, kao i izazovima uvođenja sistema trgovanja emisijama, energetskoj efikasnosti, četiri - de trendovima u energetici, razvoju infrastrukture za elektromobilnost, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata.

- Imajući u vidu da će "SET 2022" na jednom mjestu okupiti gotovo sve najznačajnije kompanije iz energetskog sektora regiona, to će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezentacije proizvoda i dostignuća", saopšteno je iz preduzeća "Set".

Pokrovitelji trodnevnog samita, koji će biti održan u Kulturnom centru Trebinje uz poštovanje epidemioloških mjera, su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Elektroprivreda Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik