Potpisani ugovori za modernizaciju ceste i izgradnju pješačke staze u ZDK

Bez autora
Apr 25 2024

U prostorijama Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK potpisan je ugovor o izvođenju radova na modernizaciji ceste i izgradnji pješačke staze na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica u dužini od 1,6 km.

Ugovor je potpisan sa grupom ponuđača koju čine ŠPIC BETON d.o.o. Zenica i ADO TRANS d.o.o. Visoko.

Vrijednost potpisanog ugovora 456.300,00 KM sa uključenim PDV-om, a izvođač se obavezao da radove izvrši u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao.

Ministar prostornog uređenja, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Adnan Šabani je naglasio da je resorno ministarstvo posvećeno da omogući što kvalitetniji saobraćaj i sigurnost pješaka na regionalnim cestama, a da je posebno važna sigurnost pješaka.

- Svjesni smo da svaki segment naše infrastrukture mora biti prilagođen potrebama svih naših građana, posebno onih najranjivijih. U tom smislu, poduzimamo sve neophodne mjere kako bismo osigurali da naše ceste budu sigurne ne samo za vozače, već i za pješake. To uključuje izgradnju i održavanje pješačkih staza i postavljanje adekvatne signalizacije - istakao je ministar Šabani.

Inicijativa za ovaj projekat potekla je od zastupnika u Skupštini ZDK-a Alena Kapkovića koji je također najavio kako je za narednu godinu planirana sanacija ceste od Nemile prema izletištu Bistričak, kao i izgradnja biciklističke i pješačke staze na toj dionici.

Pored toga, sa grupom ponuđača Almy-Transport d.o.o. Zenica i Trgošped d.o.o. Kakanj potpisan je okvirni sporazum za izvođenju radova redovnog i zimskog održavanja regionalne ceste R457 Zenica-Arnauti-Ribnica-Donji Kakanj u trajanju od četiri godine. Također, potpisan je i ugovor o redovnom i zimskom održavanju navedene ceste za tekuću godinu.

Vrijednost okvirnog sporazuma iznosi 2.701.876,32 KM sa uključenim PDV-om, a vrijednost ugovora iznosi 675.469,08 KM.

Potpisivanjem ovih ugovora nastavljeni su radovi na unapređenju infrastrukture i prometne povezanosti Zeničko-dobojskog kantona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik