McDonald's Kina u restoranima postavlja bicikle za vežbanje

M.D.
Jan 10 2022

McDonald's restorani u Kini postavili su stolice u vidu sobnih bicikala za vežbanje koje gosti mogu da voze dok jedu.

Međutim, ideja za postavljanje Green Charging Bikes-a nije da gosti McDonald's restorana sagorevaju kalorije dok uživaju u svom obroku. Umesto toga, ovom inovacijom kompanija želi da inspiriše goste da promene svoje ponašanje u korist zdravije životne sredine.

Naime, McDonald's je objasnio da kada gosti voze bicikl unutar restorana, oni zapravo proizvode struju koja se može koristiti za punjenje mobilnih telefona.

Inače, bicikli su deo McDonald's China projekta “Upcycle for Good”, koji je fokusiran na stvaranje proizvoda od recikliranih materijala, te su i sami bicikli napravljeni od reciklirane plastike.

Green Charging Bikes se trenutno mogu naći u dva McDonald's restorana: u Guangdongu i Šangaju. Kako kažu u kompaniji, najpre žele da se uvere u reakcije gostiju na instalirane bicikle, pre nego što donesu odluku o njihovom postavljanju u restoranima širom zemlje.

Interesantno je da je snimak gosta restorana koji vozi bicikl dok istovremeno uživa u svom “mek obroku” podeljen na društvenoj mreži TikTok gde je sakupio više od 38 miliona pregleda.

Iako na prvi pogled ideja projekta izgleda kao pokušaj sagorevanja kalorija, istina je da je neophodno mnogo više fizičke aktivnosti kako bi se “anulirao” obrok iz ovog popularnog restorana. Naime, sudeći po Harvard Health Publishing-u, vožnja sobnog bicikla umerenom brzinom u trajanju od 30 minuta sagoreva između 200 I 300 kalorija, dok samo jedan Big Mac u sebi sadrži oko 550 kalorija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik