Imamo firme koje se mogu nositi sa izazovima

Bez autora
Jun 05 2017

Manifestacija izbora 100 najvećih u BiH i dodjela priznanja kompanijama koje su u 2016. godini ostvarile najbolje rezultate poslovanja ove godine biće održana 20. septembra u Sarajevu u organizaciji Poslovnih novina, koje tada obilježavaju dva jubileja - 30. izbor 100 najvećih u privredi BiH i 45 godina tradicije poslovanja.Na gala svečanosti, koja će u Sarajevu okupiti preko 300 uspješnih privrednika, menadžera i visokih zvanica iz BiH, dodijelićemo priznanja za najveće po ukupnom prihodu, dobiti i investicijama. Ove godine prvi put ćemo dodijeliti i priznanja za najbolje po industrijskim granama.

Imamo firme koje se mogu nositi sa izazovimaManifestacija izbora 100 najvećih u BiH i dodjela priznanja kompanijama koje su u 2016. godini ostvarile najbolje rezultate poslovanja ove godine biće održana 20. septembra u Sarajevu u organizaciji Poslovnih novina, koje tada obilježavaju dva jubileja - 30. izbor 100 najvećih u privredi BiH i 45 godina tradicije poslovanja.

Izazovi

- Na gala svečanosti, koja će u Sarajevu okupiti preko 300 uspješnih privrednika, menadžera i visokih zvanica iz BiH, dodijelićemo priznanja za najveće po ukupnom prihodu, dobiti i investicijama. Ove godine prvi put ćemo dodijeliti i priznanja za najbolje po industrijskim granama. Tradicionalno, Poslovne novine će dodijeliti i Srebreni pečat - najveće priznanje za jednu kompaniju koja je postigla zavidne rezultate na svim poljima poslovanja, kazala je Alena Ahmetspahić-Fočo, glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina i menadžerica projekta.

Projekt već godinama podržava Vanjskotrgovinska komora BiH, a predsjednik Ahmet Egrlić kazao je kako je dodjela ovih priznanja prilika da svim partnerima pokažu da BiH ima potencijal i da ovdje ima firmi koje posluju veoma uspješno.

- Promocija uspješnog poslovanja kompanija i potencijala za saradnju s BiH od izuzetnog je značaja, posebno s aspekta poslovanja sa inostranstvom. Projekt nas svake godine podsjeti da BiH ima kompanije, resurse i kadrove koji mogu da se nose sa izazovima i uspiju, bez obzira na poteškoće s kojima se susreću na putu do najvećih. Ali, nerijetko se desi da njihov uspjeh prođe nezapaženo u javnosti, poručio je Egrlić.

Podaci i analize

Rangiranje kompanija za projekt urađeno je na bazi kategorizacije malih, srednjih i velikih preduzeća, definisanih Zakonom o računovodstvu i reviziji, a za koji su ključni parametri bili visina prihoda, prosječna vrijednost imovine i prosječan broj uposlenika. To su analize koje će dati pregled stanja bh. privrede za proteklu godinu.

- Podaci i analize kojima raspolažemo su osnova za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka, praćenje ekonomskih kretanja od nivoa zemalja okruženja, BiH, općina, gradova pa sve i do samostalnih zanatskih radnji i obrta, kazao je Emil Kučković, izvršni direktor kompanije LRC, koja je zadužena za analitičku obradu podataka.

Ove godine projektu se pridružilo i podržalo ga i Vijeće stranih investitora BiH, a generalni sponzor izbora je EuroExpress brza pošta Banja Luka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik