Македонија осум места подолу на листата на...

Jun 10 2020

Македонија падна осум места подолу во споредба со лани и се најде на 41. место во светот според Индекс...

Третиот пакет мерки за стопанството

May 18 2020

На мерките од претходните два пакета наменети за поттикнување на економијата погодена од Ковид-19, Вла...

„Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија кре...

May 17 2020

Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија уште еднаш кредтниот рејтинг на Северна Маке...

Народната банка донесе нов пакет монетарни...

May 14 2020

Вчера, се одржа седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на ко...

Матни тендери во време на пандемија

May 11 2020

СДСМ во време на пандемија склучуваат матни тендери, а граѓаните немаат ни за леб, обвини опозициската...

ММФ предвидува 4 проценти пад на македонск...

Apr 22 2020

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот извештај за земјава предвидува 4 проценти пад на македонскат...

Се формира фонд за финансиска поддршка на ...

Apr 20 2020

На денешната седница Владата донесе уредба со законска сила за фомирање на фонд за помош и поддршка за...

На уште 118 компании одобрени им се бескам...

Apr 15 2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои информацијата на развојната банка, што се однесува на...

Пакетот економски мерки е позитивно оценет...

Apr 14 2020

Со цел поефикасно справување со последиците врз економијата предизвикани од глобалната пандемија на ко...

Фајнанс тинк прогнозира пад од 3,8 процент...

Apr 12 2020

Институтот за економски истражувања и политики Фајнанс тинк прогнозира пад од 3,8 отсто на економијата...


Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik