Продолжени лиценци и договори за транспорт...

Apr 07 2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето...

Се забранува фирмите да одат во стечај за ...

Mar 26 2020

Владата донесе одлука со која се забранува фирмите да одат во стечај за време на кризата со коронавиру...

Поголемите компании ќе може да добијат до ...

Mar 19 2020

Владата подготиви првични пакет-мерки за најзагрозените сектори, како туризмот, угостителството и тран...

Трудовиот инспекторат извршил контроли во ...

Mar 18 2020

Контроли во 264 фирми се извршени од Трудовиот инспекторат, а констатирано е дека 12 работодавачи не г...

Намалена основната каматна стапка на НБРМ

Mar 17 2020

Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка одржа електронска вонредна седница на ко...

Бруто-домашниот производ во 2019 година по...

Mar 09 2020

Бевме внимателни и со иницијалниот буџет за минатата година одевме со проекција од 3,2% раст, но еконо...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот ре...

Mar 08 2020

Кредитната рејтинг агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стаби...

Раст на наплата на ДДВ за 11%

Mar 05 2020

За 11% е подобрена наплатата на ДДВ во првото полугодие од спроведувањето на МојДДВ.

Неделава ќе бидат вратени 8,1 милијарди де...

Mar 04 2020

По основ на достасани хартии од вредност, Министерството за финансии утре и на 8 март ќе врати 8,1 мил...

Ново задолжување од 15 милиони евра

Feb 27 2020

Владата вчера се задолжи за нови 15 милиони евра. Имено, вчера се одржа аукција на државни хартии од в...

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik