Раст на наплата на ДДВ за 11%

Mar 05 2020

За 11% е подобрена наплатата на ДДВ во првото полугодие од спроведувањето на МојДДВ.

Неделава ќе бидат вратени 8,1 милијарди де...

Mar 04 2020

По основ на достасани хартии од вредност, Министерството за финансии утре и на 8 март ќе врати 8,1 мил...

Ново задолжување од 15 милиони евра

Feb 27 2020

Владата вчера се задолжи за нови 15 милиони евра. Имено, вчера се одржа аукција на државни хартии од в...

Пензиите се зголемија 700 денари

Feb 17 2020

Јануарската пензија е повисока 722 денара месечно, а ова зголемување влегува во основицата на пензијат...

Монетарната политика е соодветна, а банкар...

Jan 28 2020

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, потврдено е во извештајот за Република...

Министерството за финансии: Покачувањето н...

Jan 16 2020

Мерките што ги иницираме и носиме се однесуваат на намалување на сивата економија, поволности за даноч...

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на зем...

Dec 15 2019

Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ со стабилен изглед.

Државата се задолжи за нови 24 милиони евра

Dec 05 2019

Зоран Заев и Нина Ангеловска вчера наместо првичните планираните 9.2 милиони евра, ја задолжија држава...

Заев: Македонско-бугарската стопанска комо...

May 10 2018

Претседателот на Владата, Зоран Заев, денеска имаше свое обраќање на годишното изборно собрание на Мак...

Ставрески: Наредната година раст на економ...

Dec 30 2015

Трендот на раст на индустријата во последните четири месеци е извонреден и двоцифрен и покажува дека и...

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik