„Фич“ проектира пад на македонската економ...

Nov 15 2020

Кредитната агенција „Фич“ го потврди рејтингот на земјава на „ББ+“ со негативен изглед.

Почнува реализацијата на четвртиот пакет м...

Nov 04 2020

Собранието со 55 гласа за, ниту еден против и 26 воздржани го усвои ребалансот на буџетот, со што се о...

Severna Makedonija privatizuje poštu

Oct 15 2020

Vlada Severne Makedonije odobrila je zakonske amandmane koji će otvoriti put za delimičnu ili potpunu ...

Позитивни оцени за Народната банка во изве...

Oct 12 2020

Во најновиот извештај на Европската комисија за нашата земја дадени се оцени и за области коишто се во...

Cубвенции на 11 компании основани и управу...

Oct 08 2020

Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска додели решенија за исплата на субвенции на 11 компан...

470 милиони евра за поддршка на граѓаните ...

Sep 29 2020

Владата на вчерашната редовна седница ја разгледа информацијата за четвртиот сет економски мерки за ре...

Четвртиот пакет мерки е во вредност од 350...

Sep 27 2020

Вкупната вредност на четвртиот пакет изнесува околу 350 милиони евра од кои 264 милиони се од Буџетот ...

Бектеши најави стартап-село и отворање фир...

Sep 23 2020

Mинистерот за економија, Крешник Бектеши, информираше дека е започната постапката за законски измени с...

Следува четвртиот пакет антикризни мерки

Sep 20 2020

Владата им помага на граѓаните и стопанството со 550 милиони евра, следува четвртиот пакет антикризни ...

Директна поддршка од Владата за домашните ...

Sep 17 2020

Министерот за финансии најави и дека ќе се почне процесот на намалување на парафискалните давачки до 7...

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik