Električni multikopter će „oduvati“ taksi vozila iz Dubaija?

Bez autora
Jun 20 2017

Nemačka start-ap kompanija „Volokopter“, poznata i kao „E-volo“, u dogovoru s kompanijom zaduženom za gradski prevoz u Dubaiju uskoro počinje testiranje električnog multikoptera sa 18 rotora koji će se koristiti kao leteći taksi!Testiranje multikoptera početće krajem jeseni ove godine, a prema ugovoru, planirano je da traje narednih pet godina. Veoma smo zahvalni i ponosni što je kompanija RTA (Road and Transport Authority) izabrala nas kao partnere nakon rigoroznih testiranja, rekao je suosnivač „Volokoptera“ Aleksander Zosel navodeći da je njegova kompanija izabrana zbog „strogih sigurnosnih standarda“.

Električni multikopter će „oduvati“ taksi vozila iz Dubaija?Nemačka start-ap kompanija „Volokopter“, poznata i kao „E-volo“, u dogovoru s kompanijom zaduženom za gradski prevoz u Dubaiju uskoro počinje testiranje električnog multikoptera sa 18 rotora koji će se koristiti kao leteći taksi!

Testiranje multikoptera početće krajem jeseni ove godine, a prema ugovoru, planirano je da traje narednih pet godina.

„Veoma smo zahvalni i ponosni što je kompanija RTA (Road and Transport Authority) izabrala nas kao partnere nakon rigoroznih testiranja“, rekao je suosnivač „Volokoptera“ Aleksander Zosel navodeći da je njegova kompanija izabrana zbog „strogih sigurnosnih standarda“.

Prototip električnog multikoptera VC-200 prvi put je poleteo prošle godine. Ovaj multikopter ima maksimalno vreme letenja 27 minuta pri optimalnoj brzini kretanja od oko 50 kilometara na sat. Međutim, VC-200 može da se kreće i znatno brže, to jest dostiže brzinu i od 100 kilometara na sat.

„Volokopterova“ letelica neće biti jedini leteći taksi u Dubaiju. Kompanija RTA nedavno je potpisala ugovor i sa kineskom kompanijom „Ehang“ za testiranje bespilotne letelice za jednu osobu koja bi mogla da promeni iz temelja način pružanja konvencionalnih taksi usluga u ovoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik