Pravićemo municiju za Indijce, vrednost ugovora 2,7 milijardi evra

Bez autora
Jun 21 2017

Indijska kompanija Anil Ambani Group saopštila je danas da je sklopila desetogodišnje strateško partnerstvo sa srpskim Jugoimport-SDPR, čija se vrednost procenjuje na 2,7 milijardi evra. Kako piše u saopštenju kompanije Anil Ambani Group, objavljenom na njenom sajtu, partnerstvo se odnosi na proizvodnju municije i "otkrivanje poslovnih mogućnosti". Kompanija Anil Ambani Grupa je to saopštila dan nakon što se Anil Ambani, šef Reliance Defence Ammunition (koja posluje u okviru Anil Ambani Grupe), sreo sa ministrom odbrane Zoranom Đordevićem, i sa generalnim direktorom kompanije Jugoimport SDPR, Branislavom Prostranom. Dve kompanije će zajedno raditi, piše u saopštenju, između ostalog na polju naoružanja, sa projektovanim zahtevom indijskih oružanih snaga u narednih 10 godina, u vrednosti od 2,7 milijardi evra.

Pravićemo municiju za Indijce, vrednost ugovora 2,7 milijardi evraIndijska kompanija Anil Ambani Group saopštila je danas da je sklopila desetogodišnje strateško partnerstvo sa srpskim Jugoimport-SDPR, čija se vrednost procenjuje na 2,7 milijardi evra.

Kako piše u saopštenju kompanije Anil Ambani Group, objavljenom na njenom sajtu, partnerstvo se odnosi na proizvodnju municije i "otkrivanje poslovnih mogućnosti".

Kompanija Anil Ambani Grupa je to saopštila dan nakon što se Anil Ambani, šef Reliance Defence Ammunition (koja posluje u okviru Anil Ambani Grupe), sreo sa ministrom odbrane Zoranom Đordevićem, i sa generalnim direktorom kompanije Jugoimport SDPR, Branislavom Prostranom.

Dve kompanije će zajedno raditi, piše u saopštenju, između ostalog na polju naoružanja, sa projektovanim zahtevom indijskih oružanih snaga u narednih 10 godina, u vrednosti od 2,7 milijardi evra.

Kako je navedeno u saopštenju, s obzirom na veličinu indijskog tržišta, postoji mogućnost izvoza naoružanja, zajedno sa transferom tehnologije originalnih proizvodača vojne opreme i proizvodnju u Indiji.

Jugoimport je, piše dalje, državna kompanija i lider na tržištu naoružanja i vojne opreme, koja je ponudila potpuno tehnološko rešenje u skladu sa zahtevima indijske vlade i kompanije Reliance, koja je predložila grinfild investiciju za izgradnju fabrike za proizvodnju municije.

Dodaje se da će "Reliance" raditi i na razvoju nove generacije municije kako bi izašla u susret potrebama indijskih oružanih snaga u budućnosti.

Indija, piše u dokumentu, trenutno uvozi skoro 50 odsto municije, za šta godišnje izdvaja 1,4 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik