Srpska vojna industrija na sajmu "Partner 2017"

Bez autora
Jun 27 2017

Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije i JP "Jugoimport SDPR" u Beogradu je otvoren Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" na kojem učestvuje 128 izlagača iz 21 zemlje, kao i iz Srbije.Sajam, koji će trajati do 30. juna na Beogradskom sajmu, otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom rekao da će strane kompanije u narednom periodu moći da učestvuju u srpskoj odbrambenoj industriji do 49 odsto, zahvaljujući izmenama zakona koje je pripremilo Ministarstvo odbrane.

Srpska vojna industrija na sajmu "Partner 2017"Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije i JP "Jugoimport SDPR" u Beogradu je otvoren Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" na kojem učestvuje 128 izlagača iz 21 zemlje, kao i iz Srbije.

Sajam, koji će trajati do 30. juna na Beogradskom sajmu, otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom rekao da će strane kompanije u narednom periodu moći da učestvuju u srpskoj odbrambenoj industriji do 49 odsto, zahvaljujući izmenama zakona koje je pripremilo Ministarstvo odbrane.

On je najavio da će u ovoj godini fabrikama odbrambene industrije biti isplaćeno 49,9 miliona evra, kao podrška države za unapređenje sopstvenih kapaciteta, podsetivši na to da je Srbija od 2014. do 2016. investirala 126 miliona evra u odbrambenu indstriju i Jugoimport SDPR.

Na sajmu će ekskluzivno biti otkriveni nova "nora" od 155 milimetara za koju je ministar odbrane Zoran Đorđević rekao da je dosta različita od postojeće, jer su otklonjene sve uočene manjkavosti.

Biće prikazani i lanseri od 107 milimetara, nova minobacačka oprema, zatim komandno vozilo za "alas" (raketni sistem), kao i lanser za raketu "šumadija" od 300 kilometara.

"Partner" sajam posećuju brojne visoke delegacije iz celog sveta, kao i predstavnici NATO-a, Evropske odbrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-bezbednosnih organizacija.

Otvaranju je prisustvovala i ministar pravosuđa Nela Kuburović, kao i predstavnici brojnih ambasada, vojne delegacije Indije, Kazahstana, Alžira, Egipta, Rusije, Meksika, Indije, Kipra, Togoa, Libana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik