Adris Grupa ponovno traži dozvolu za povećanje udjela u Savi Re

Bez autora
Jul 03 2017

Adris Grupa potvrdila je za Siol.net da su Agenciji za nadzor tržišta osiguranja predali novi zahtjev za povećanje vlasničkog udjela do 33 posto u Savi Re. Ostajemo pri ambicijama da ćemo u poslovima kojima se baqvimo, pa i u sektoru osiguranja, biti vodeći u regiji, poručuju iz skupine koju vodi Ante Vlahović. Adris trenutno drži oko 20 posto dionica Save Re. Najveći vlasnik ovog osiguravatelja je država koja zajedno sa svojim fondovima drži oko 40 posto vlasničkog udjela. Adris je i prošle godine tražio dozvolu za povećanje udjela i to zajedno s Croatia osiguranjem, no Agencija ju je odbila u listopadu 2016. Razlog odbijanja bila je ocjena regulatora kako je najveći hrvatski osiguravatelj previše eksponiran ulaganjem u vrijednosne papire koje je izdala Republika Hrvatska, što bi za slovensko tržište osiguranja moglo biti riskantno.

Adris Grupa ponovno traži dozvolu za povećanje udjela u Savi ReAdris Grupa potvrdila je za Siol.net da su Agenciji za nadzor tržišta osiguranja predali novi zahtjev za povećanje vlasničkog udjela do 33 posto u Savi Re.

- Ostajemo pri ambicijama da ćemo u poslovima kojima se baqvimo, pa i u sektoru osiguranja, biti vodeći u regiji, poručuju iz skupine koju vodi Ante Vlahović.

Adris trenutno drži oko 20 posto dionica Save Re. Najveći vlasnik ovog osiguravatelja je država koja zajedno sa svojim fondovima drži oko 40 posto vlasničkog udjela.

Adris je i prošle godine tražio dozvolu za povećanje udjela i to zajedno s Croatia osiguranjem, no Agencija ju je odbila u listopadu 2016. Razlog odbijanja bila je ocjena regulatora kako je najveći hrvatski osiguravatelj previše eksponiran ulaganjem u vrijednosne papire koje je izdala Republika Hrvatska, što bi za slovensko tržište osiguranja moglo biti riskantno.

Spekulira se da da Ante Vlahović, prvi čovjek Adrisa, ima jake lobiste u Sloveniji, koji će mu pomoći u ovladavanju Savom Re. Glavna Adrisova veza u Sloveniji navodno je Janez Kocijančič, bivši dugogodišnji predsjednik Olimpijskog odbora Slovenije (OKS), koji bi trebalo pomoći u uklanjanju potencijalnih političkih i regulatornih prepreka u obavljanju transakcija. Među lobistima Adrisa spominju se i Miloš Bubuljica, bivši dugogodišnji savjetnik Zavarovalnice Maribor, Zvonko Ivanušić, donedavni dugogodišnji predsjednik Uprave Save Re, te Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik