Krka ostvarila rekordan polugodišnji prihod

Bez autora
Jul 09 2017

Slovenska farmaceutska kompanija Krka u prvih je šest mjeseci ostvarila rekordni polugodišnji prihod od 655 milijuna eura, što je 8,5 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je čista dobt porasla za 31 posto, na 91,7 milijuna eura. Kako je u četvrtak istaknuto na skupštini dioničara u Novom Mestu, sjedištu tvrtke, čak 93 posto prodaje ostvareno je na stranim tržištima. Najuspješnija je bila prodaja u regiji istočne Europe, koja uključuje i Rusku federaciju, u kojoj je povećana za 22 posto, dok je za devet posto porasla prodaja u srednjoj Europi. U Sloveniji je Krka vodeća kompanija u prodaji svojih farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda i na tom je tržištu ostvarila 4-postotni rast prihoda u prvoj polovici godine, na 43 milijuna eura.

Krka ostvarila rekordan polugodišnji prihodSlovenska farmaceutska kompanija Krka u prvih je šest mjeseci ostvarila rekordni polugodišnji prihod od 655 milijuna eura, što je 8,5 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je čista dobt porasla za 31 posto, na 91,7 milijuna eura.

Kako je u četvrtak istaknuto na skupštini dioničara u Novom Mestu, sjedištu tvrtke, čak 93 posto prodaje ostvareno je na stranim tržištima.

Najuspješnija je bila prodaja u regiji istočne Europe, koja uključuje i Rusku federaciju, u kojoj je povećana za 22 posto, dok je za devet posto porasla prodaja u srednjoj Europi.

U Sloveniji je Krka vodeća kompanija u prodaji svojih farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda i na tom je tržištu ostvarila 4-postotni rast prihoda u prvoj polovici godine, na 43 milijuna eura.

Uprava Krke na skupštini dioničara predstavila je plan preuzimanja manje farmaceutske tvrtke u Kini, čime će dobiti registraciju i mogućnost plasiranja svojih preparata u Kini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik