Kad sletite u Južnu Koreju čekaju vas - roboti!

Bez autora
Jul 12 2017

Da, da budućnost je počela. Roboti će ovog leta početi da pomažu putnicima na Međunarodnom aerodromu Inčon u Južnoj Koreji, u sklopu priprema za Zimske olimpijske igre (ZOI) u toj zemlji.Samohodni robot Trojka, proizvod kompanije LG Electronics, kretaće se po aerodromu i upućivati putnike do kapija za ukrcavanje i pratiti ih do letova. Veliki robot čistač će pomagati osoblju u čišćenju podova.

Kad sletite u Južnu Koreju čekaju vas - roboti!Da, da budućnost je počela.

Roboti će ovog leta početi da pomažu putnicima na Međunarodnom aerodromu Inčon u Južnoj Koreji, u sklopu priprema za Zimske olimpijske igre (ZOI) u toj zemlji.

Samohodni robot Trojka, proizvod kompanije LG Electronics, kretaće se po aerodromu i upućivati putnike do kapija za ukrcavanje i pratiti ih do letova. Veliki robot čistač će pomagati osoblju u čišćenju podova.

Trojka sa prednje strane ima četvrtasti ekran nalik ekranu smartfona i može da prikazuje informacije o letovima, mapu aerodroma i podatke o vremenu. Odaziva se na svoje ime, a na ekranu lica ima oči.

Putnici će informacije o letovima dobijati ubacivanjem karte u skener, nakon čega će ih Trojka pitati žele li pratnju do kapije. Oni koji zaostanu, mogu očekivati upozorenje robota da "ostanu blizu da bi mogao da ih vidi".

Glavni LG inženjer koji je nadgledao razvoj Trojke, Kim Hjongrok, rekao je da robot može da prepozna gde se nalazi na terminalu i da uspešno zaobilazi prepreke. Takođe, robot će do kraja jula govoriti korejski, engleski, kineski i japanski.

Kim je dodao da Trojka može da izvršava samo mali broj prostih zadataka za koje je programiran, ali LG i dalje radi na manjim problemima, poput razumevanja glasovnih komandi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik