Poljoprivrednicima uskoro na raspolaganju 175 miliona evra od IPARD-a

Bez autora
Aug 15 2017

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će prvi konkursi za korišćenje IPARD sredstava EU u iznosu od 175 miliona evra, koji su namenjeni poljoprivrednicima, biti raspisani početkom novembra ili krajem decembra.Nedimović je istakao da je juče obavestio zamenika šefa Delegacije EU u Srbiji Oskara Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije ispunjen i da je počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije.

Poljoprivrednicima uskoro na raspolaganju 175 miliona evra od IPARD-aMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će prvi konkursi za korišćenje IPARD sredstava EU u iznosu od 175 miliona evra, koji su namenjeni poljoprivrednicima, biti raspisani početkom novembra ili krajem decembra.

Nedimović je u izjavi za Televiziju "Pink" istakao da je juče obavestio zamenika šefa Delegacije EU u Srbiji Oskara Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije ispunjen i da je počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije. 

Taj poslednji uslov je adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja, naveo je on i dodao da već sedam godina naša zemlja ima problem sa IPARD-om i da će konačno srpski poljoprivrednici moći da koriste 175 miliona evra.

Ministar je rekao da je naša zemlja pre godinu i po dana imala blokirajuće faktore, koji su u međuvremenu otklonjeni, i što se tiče ljudstva Upave za agrarna plaćanja, objekta, IT standarda i drugih standarda sa aspekta bezbednosti, sve je u skladu sa evropskim procedurama. 

Nedimović je objasnio da na 175 miliona evra od EU, ide 50 miliona evra koje obezbeđuje Srbija, tako da će srpski poljoprivrednici imati na raspolaganju 225 miliona evra za nabavku mehanizacije, skladišne i prerađivačke kapacitete.

Ministar je, kada je reč o suši, naglasio potrebu da se što više površina navodnjava i da se razvije sistem osiguranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik