Razvojem inovacija sprečiti odliv mladih stručnjaka

Bez autora
Aug 17 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ukazao je danas na to da su gotovo sve zemlje u Evropi stavile inovacije i tehnološki razvoj na vrh liste prioriteta, jer to vide kao šansu za podizanje konkurentnosti industrije i otvaranje novih radnih mesta. Popović je, nakon otvaranja radionice za startapove u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" na kojoj su mladi inovativni preduzetnici učili o tome kako da na pravi način predstave svoju poslovnu ideju investitorima, istakao da Vlada želi da zadrži mlade inženjere i preduzetnike u Srbiji. Inovacije i tehnološki razvoj doprinise otvaranju novih radnih mesta, većem izvozu, ali ono što je veoma bitno, mi na taj način zadržavamo mlade da ostanu u Srbiji, da nam ne odlaze najbolji stručnjaci u inostranstvo, podvukao je ministar.

Razvojem inovacija sprečiti odliv mladih stručnjakaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ukazao je danas na to da su gotovo sve zemlje u Evropi stavile inovacije i tehnološki razvoj na vrh liste prioriteta, jer to vide kao šansu za podizanje konkurentnosti industrije i otvaranje novih radnih mesta.

Popović je, nakon otvaranja radionice za startapove u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" na kojoj su mladi inovativni preduzetnici učili o tome kako da na pravi način predstave svoju poslovnu ideju investitorima, istakao da Vlada želi da zadrži mlade inženjere i preduzetnike u Srbiji.

Inovacije i tehnološki razvoj doprinise otvaranju novih radnih mesta, većem izvozu, ali ono što je veoma bitno, mi na taj način zadržavamo mlade da ostanu u Srbiji, da nam ne odlaze najbolji stručnjaci u inostranstvo, podvukao je ministar.

On je pohvalio današnju radionicu, održanu uz pomoć Svetske banke i Ambasade Finske u Srbiji, jer je jedan od konsultanata Svetske banke Majkl Šimanski, čovek koji se deset godina bavi startapovima, pokazao mladim inovatorima kako da pripreme svoje biznis planove i kako da dođu do pravih investitora.

Ministar je naveo da će Vlada Srbije sa svoje strane učiniti sve da pomogne inovativnim mladim kompanijama da na svaki mogući način dobiju konsultacije i znanje iz inostranstva.

Ovaj model ćemo da primenjujemo češće u Srbiji, ne samo u Beogradu, nego i u drugim gradovima, kako bi mlade startap kompanije iz svih regiona mogle da dobiju informacije koje su važne za njihov dalji razvoj, naglasio je on.

Radionicu je organizovao Fond za inovacionu delatnost Srbije uz podršku Ambasade Finske i Svetske banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik