Nastavak podrške proizvodnji maline

Bez autora
Aug 20 2017

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske poručio je danas predstavnicima Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" da će Vlada RS-a i resorno Ministarstvo i dalje podržavati proizvodnju maline.Na sastanku je istaknuto da Ministarstvo značajno pomaže proizvodnju maline, ali i drugih poljoprivrednih proizvoda na području ove tri opštine", navodi se u saopštenju iz ministarstva poljoprivrede. Nastavak podrške proizvodnji maline biće organizovan kroz poticaje iz agrarnog budžeta i za druge vidove kapitalnih ulaganja.

Nastavak podrške proizvodnji malineStevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske poručio je danas predstavnicima Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" da će Vlada RS-a i resorno Ministarstvo i dalje podržavati proizvodnju maline, javlja Anadolu Agency (AA).

"Na sastanku je istaknuto da Ministarstvo značajno pomaže proizvodnju maline, ali i drugih poljoprivrednih proizvoda na području ove tri opštine", navodi se u saopštenju iz ministarstva poljoprivrede.

Nastavak podrške proizvodnji maline biće organizovan kroz poticaje iz agrarnog budžeta i za druge vidove kapitalnih ulaganja.

Kako se navodi u saopštenju kao posebno važan, istaknut je projekat izgradnje sistema navodnjavanja u Bratuncu vrijedan osam miliona KM.

"Resorno Ministarstvo će udruženjima hladnjačara sa ovog područja preporučiti da sa proizvođačima postignu dogovor koji će obezbijediti da i dalje zajedno rade na proizvodnji i otkupu maline i u budućnosti", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede RS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik