Spremni projekti koji će generisati privredni rast

Bez autora
Aug 20 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je spremno 10 ili 11 projekata koje će finansirati Vlada Srbije, a koji mogu da generišu privredni rast do kraja godine, naglasivši da novca za to ima zbog suficita u budžetu.Brnabić je, nakon što je otvorila međunarodnu konferenciju „Editovanje genoma: biomedicinske i etičke perspektive“ istakla da su to projekti koji imaju sve dozvole, a bili su planirani da počnu naredne godine, projekti koji mogu da generišu privredni rast, pa je odlučeno da njihova realizacija počne ove godine.

Spremni projekti koji će generisati privredni rastPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je spremno 10 ili 11 projekata koje će finansirati Vlada Srbije, a koji mogu da generišu privredni rast do kraja godine, naglasivši da novca za to ima zbog suficita u budžetu.

Brnabić je, nakon što je otvorila međunarodnu konferenciju „Editovanje genoma: biomedicinske i etičke perspektive“ istakla da su to projekti koji imaju sve dozvole, a bili su planirani da počnu naredne godine, projekti koji mogu da generišu privredni rast, pa je odlučeno da njihova realizacija počne ove godine.

Odmah može da krene realizacija projekata čišćenja kanala, odbrana od poplava, da krenemo brže u infrastrukturne projekte – u železnicu, puteve, rekla je ona, naglasivši i da će svi ratari koji su se prijavili za subvencije za kupovinu traktora dobiti taj novac.

Premijerka je podsetila na to da je Srbija ove godine imala probleme sa vremenskim prilikama, jer je bila jaka zima i trpeo je sektor proizvodnje električne energije, ali i sušno leto, koje je ugrozilo i poljoprivredu i sektor proizvodnje struje.

Odlučili smo da pogledamo koje su to kratkoročne mere koje možemo da uradimo u ovom trenutku da povratimo privredni rast. Napravili smo spisak projekata koji će se uskoro naći na vladi, naglasila je ona.

Projekti su, kako je dodala, trenutno u Ministarstvu finansija koje treba da odredi kojom dinamikom treba da ide trošenje novca.

Sa direktnim investiranjem u potrošnju treba da budemo oprezni, ali to je svakako nešto što će održivo da generiše rast, pojasnila je ona.

Brnabić naglašava da se razmišlja i o stvarima koje mogu da se urade kako bi se generisao privredni rast naredne, ali i 2019. godine.

Radimo na analizama o tome kako možemo da smanjimo poreze na zarade, razgovaramo sa Socijalno-ekonomskim savetom oko povećanja minimalne cene rada, povećanja plata i penzija, zaključila je predsednica Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik