Investitor iz Saudijske Arabije zainteresiran za ulaganja u općini Centar

Bez autora
Aug 23 2017

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je u posjetu primio Sauda Al Anazia predstavnika "Malak Group" d.o.o. Sarajevo a povod je bio zainteresiranost predstavnika Grupacije za ulaganja u općinu Centar. Grupacija iz Saudijske Arabije već ima nekoliko prepoznatljivih i velikih investicija u Bosni i Hercegovini što je svrstava u red većih stranih investitora. - Općina Centar je pripremila veći broj projekata spremnih za ulaganja. Posebno ističem modernizaciju stadiona Koševo s poslovnom zonom, hotelom, zatvorenim bazenom i šoping centrom s podzemnim garažama, izgradnju rekreativnog centra s vidikovcem na lokalitetu Vranjače-Zlatište sa žičarom od Skenderije do Vranjača. Izgradnja sportsko-rekreativnog i hotelskog kompleksa na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića također je projekat koji je interesantan investitorima, te gradnju više podzemnih garaža na nekoliko atraktivnih lokacija u Centru - naglasio je Ajnadžić.

Investitor iz Saudijske Arabije zainteresiran za ulaganja u općini CentarNačelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je u posjetu primio Sauda Al Anazia predstavnika "Malak Group" d.o.o. Sarajevo a povod je bio zainteresiranost predstavnika Grupacije za ulaganja u općinu Centar.

Grupacija iz Saudijske Arabije već ima nekoliko prepoznatljivih i velikih investicija u Bosni i Hercegovini što je svrstava u red većih stranih investitora.

- Općina Centar je pripremila veći broj projekata spremnih za ulaganja. Posebno ističem modernizaciju stadiona Koševo s poslovnom zonom, hotelom, zatvorenim bazenom i šoping centrom s podzemnim garažama, izgradnju rekreativnog centra s vidikovcem na lokalitetu Vranjače-Zlatište sa žičarom od Skenderije do Vranjača. Izgradnja sportsko-rekreativnog i hotelskog kompleksa na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića također je projekat koji je interesantan investitorima, te gradnju više podzemnih garaža na nekoliko atraktivnih lokacija u Centru - naglasio je Ajnadžić.

Gost iz Saudijske Arabije, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora hotela "Malak Regency", je dodao da Bosna i Hercegovina ima veoma veliki potencijal u razvoju turizma i stoga su za njih najinteresantniji projekti izgradnje hotela, tržnog centra i bazena na Skenderiji, javnih garaža, te sportsko-rekreativnog centra na Vranjačama-Zlatište.

Na današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici općinskih službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, te lokalnog ekonomskog razvoja, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik