Minimalna cena rada biće povećana na 143 dinara

Bez autora
Sep 12 2017

Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije saopštio je danas da je, na 71. redovnoj sednici, konsenzusom doneo odluku o povećanju minimalne cene rada za 2018. godinu za 10 odsto, odnosno na iznos od 143 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa.Socijalni partneri su postigli saglasnost o postojanju potrebe za povećanjem minimalne cene rada, a uvažanjem argumenata svih strana došlo se do usaglašavanja njenog iznosa, koji je između zajedničkog predloga Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost od 154 dinara i 139 dinara koliko je predlagala Unija poslodavaca Srbije.

Minimalna cena rada biće povećana na 143 dinaraSocijalno-ekonomski savet Republike Srbije saopštio je danas da je, na 71. redovnoj sednici, konsenzusom doneo odluku o povećanju minimalne cene rada za 2018. godinu za 10 odsto, odnosno na iznos od 143 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa.

Socijalni partneri su postigli saglasnost o postojanju potrebe za povećanjem minimalne cene rada, a uvažanjem argumenata svih strana došlo se do usaglašavanja njenog iznosa, koji je između zajedničkog predloga Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost od 154 dinara i 139 dinara koliko je predlagala Unija poslodavaca Srbije.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović rekao je da će insistirati na fiskalnoj neutralnosti odluke po budžet Republike Srbije.

Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije je nakon nekoliko godina, u kojima je odluku o iznosu minimalne cene rada donosila Vlada Srbije, doneo odluku o njenom povećanju usaglašavanjem argumenata svih socijalnih partnera, što je značajno i za jačanje socijalnog dijaloga u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik