Mladim poljoprivrednicima 165 miliona dinara

Bez autora
Sep 17 2017

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je 94 ugovora mladim poljoprivrednicima u ukupnoj vrednosti od 165 miliona dinara. Cilj ove agrarne mere jeste podrška mladima da ostanu u seoskim sredinama i unaprede konkurentnost na svojim poljoprivrednim gazdinstvima.Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, po prvi put, sprovodi meru agrarne politike o dodeli sredstava mladim poljoprivrednicima, kao podršu novim generacijama koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Poljoprivrednici su dobili sredstva za unapređenje biljne i stočarske proizvodnje i za preradu mesa, mleka, povrća voća i grožđa.

Mladim poljoprivrednicima 165 miliona dinaraPokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je 94 ugovora mladim poljoprivrednicima u ukupnoj vrednosti od 165 miliona dinara. Cilj ove agrarne mere jeste podrška mladima da ostanu u seoskim sredinama i unaprede konkurentnost na svojim poljoprivrednim gazdinstvima.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, po prvi put, sprovodi meru agrarne politike o dodeli sredstava mladim poljoprivrednicima, kao podršu novim generacijama koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Poljoprivrednici su dobili sredstva za unapređenje biljne i stočarske proizvodnje i za preradu mesa, mleka, povrća voća i grožđa.

Najveće interesovanje mladih poljoprivrednika je za biljnu proizvodnju i tu je potpisano 63 ugovora, zatim za stočarstvo, gde je potpisano 28 ugovora i na kraju 3 ugovora su dodeljena za preradu mesa, mleka, povrća, voća i grožđa.

Kako je najavio resorni sekretar, ova mera biće nastavljena i u 2018. godini, kako bi se mladima omogućilo da ostanu na selu da bi se poboljšala demografska slika ruralnih sredina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik