Otvaranje „Ikee“ jača privredne odnose Srbije i Švedske

Bez autora
Sep 19 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin obišli su danas robnu kuću „Ikea“ u Beogradu, koja je jedna od najvećih investicija u našoj zemlji. Đorđević je tom prilikom istakao da Švedska i Srbija imaju dobru saradnju, uz konstataciju da ona može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privrede, tako i ukupne ekonomije. On je naveo da je „Ikea“ u Srbiji do danas investirala 60 miliona evra i zaposlila 330 radnika, dok je u narednih pet godina planirana izgradnja još dva objekata, od kojih bi jedan nalik postojećem trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vrednost tada ukupnih investicija biće 200 miliona evra, a dobra vest za sve naše građane jeste da će to značiti i nova radna mesta. Verujem da će njihovi planovi biti realizovani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici ,,Ikee“, rekao je ministar.

Otvaranje „Ikee“ jača privredne odnose Srbije i ŠvedskeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin obišli su danas robnu kuću „Ikea“ u Beogradu, koja je jedna od najvećih investicija u našoj zemlji.

Đorđević je tom prilikom istakao da Švedska i Srbija imaju dobru saradnju, uz konstataciju da ona može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privrede, tako i ukupne ekonomije.

On je naveo da je „Ikea“ u Srbiji do danas investirala 60 miliona evra i zaposlila 330 radnika, dok je u narednih pet godina planirana izgradnja još dva objekata, od kojih bi jedan nalik postojećem trebalo da se nađe na drugoj strani grada.

Vrednost tada ukupnih investicija biće 200 miliona evra, a dobra vest za sve naše građane jeste da će to značiti i nova radna mesta. Verujem da će njihovi planovi biti realizovani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici ,,Ikee“, rekao je ministar.

Tokom obilaska, Đorđević se informisao o načinu poslovanja, kao i o uslovima u kojima rade zaposleni. 

On je izneo uverenje da dolazak tog švedskog giganta otvara vrata i drugim velikim investicijama u našu zemlju, što predstavlja direktan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mesta.

Lundin je, iskazavši zahvalnost Đorđeviću na poseti „Ikei“, najavio da će ova kompanija postepeno širiti poslovanje u Srbiji i unaprediti svoju mrežu saradnje sa drugim preduzećima.

„Ikea“ predstavlja nešto izuzetno pozitivno u trgovinskim odnosima dveju zemalja, naglasio je ambasador i dodao da je otvaranje ove robne kuće još jedan korak napred u privrednim odnosima Srbije i Švedske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik