Split, Podgorica i Ljubljana među aerodromima u regiji s najvećim rastom

Bez autora
Sep 20 2017

Aerodromi širom Jugoslavije su tijekom prvih osam mjeseci 2017. godine opslužili više od sedamnaest milijuna putnika, sa Splitom, Podgoricom i Ljubljanom koji nastavljaju da pokazuju značajan rast među najvećim aerodromima u regiji, izvijestio je EX-YU Aviation. Ove godine će prvi put najmanje osam aerodroma zabilježiti više od milijun putnika jer se Tivat pridružuje listi ovog rujna. Aerodromi Crne Gore, koji upravljaju aeroromima u Tivtu i Podgorici, priopćili su da očekuju da će i potonji pozdraviti milijuntog putnika. Očekujemo da će naša dva aerodroma ove godine opslužiti ​​oko dva milijuna putnika, naveo je operator. Među aerodromima koji bilježe visok rast izdvaja se Tuzlanski aerodrom koji je imao 353.423 putnika tokom prvih osam mjeseci godine, što je povećanje od 72,7%. Rast je potaknut širenjem niskocjenovnog avioprijevoznika Wizz Air-a. Niški aerodrom je takođe je imao spektakularan rast od 300%.

Split, Podgorica i Ljubljana među aerodromima u regiji s najvećim rastomAerodromi širom Jugoslavije su tijekom prvih osam mjeseci 2017. godine opslužili više od sedamnaest milijuna putnika, sa Splitom, Podgoricom i Ljubljanom koji nastavljaju da pokazuju značajan rast među najvećim aerodromima u regiji, izvijestio je EX-YU Aviation.

Ove godine će prvi put najmanje osam aerodroma zabilježiti više od milijun putnika jer se Tivat pridružuje listi ovog rujna.

Aerodromi Crne Gore, koji upravljaju aeroromima u Tivtu i Podgorici, priopćili su da očekuju da će i potonji pozdraviti milijuntog putnika.

"Očekujemo da će naša dva aerodroma ove godine opslužiti ​​oko dva milijuna putnika, naveo je operator.

Među aerodromima koji bilježe visok rast izdvaja se Tuzlanski aerodrom koji je imao 353.423 putnika tokom prvih osam mjeseci godine, što je povećanje od 72,7%. Rast je potaknut širenjem niskocjenovnog avioprijevoznika Wizz Air-a. Niški aerodrom je takođe je imao spektakularan rast od 300%.

"Uvođenjem novih ruta do kraja godine, kao što je Ryanairova usluga iz Stockholma Skavsta, očekujemo da u 2017. godini upravljamo sa 330.000 putnika", naveli su iz Niškog aerodroma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik