Unaprediti svest o značaju zdrave životne sredine

Bez autora
Sep 21 2017

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan otvorio je Petu konferenciju Nacionalne asocijacije čistoće Srbije (ASWA) koja se danas i sutra održava na Srebrnom jezeru. Trivan je tom prilikom naglasio da će upravo jedan od najvažnijih prioriteta novoformiranog Ministarstva biti izgradnja i razvoj održivog sistema upravljanja otpadom u našoj zemlji, poručivši da je saradnja svih aktera na ovim pitanjima od presudnog značaja. On je rekao da će komunalna preduzeća koja se bave sakupljanjem, transportom i preradom otpada imati punu podršku Ministarstva u podizanju znanja o savremenim tehnologijama prerade otpada na viši nivo, kao i pomoć u rešavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću u svom poslovanju. Trivan je dodao da će ministarstvo na čijem je čelu izgraditi čvršće i tešnje veze sa komunalnim preduzećima i Nacionalnom asocijacijom čistoća Srbije.

Unaprediti svest o značaju zdrave životne sredineMinistar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan otvorio je Petu konferenciju Nacionalne asocijacije čistoće Srbije (ASWA) koja se danas i sutra održava na Srebrnom jezeru.

Trivan je tom prilikom naglasio da će upravo jedan od najvažnijih prioriteta novoformiranog Ministarstva biti izgradnja i razvoj održivog sistema upravljanja otpadom u našoj zemlji, poručivši da je saradnja svih aktera na ovim pitanjima od presudnog značaja.

On je rekao da će komunalna preduzeća koja se bave sakupljanjem, transportom i preradom otpada imati punu podršku Ministarstva u podizanju znanja o savremenim tehnologijama prerade otpada na viši nivo, kao i pomoć u rešavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću u svom poslovanju.

Trivan je dodao da će ministarstvo na čijem je čelu izgraditi čvršće i tešnje veze sa komunalnim preduzećima i Nacionalnom asocijacijom čistoća Srbije.

Srbija u narednom periodu mora značajno da unapredi oblast upravljanja otpadom i na ostvarivanju tog cilja Ministarstvo će zajedničkim snagama raditi sa Nacionalnom asocijacijom i preduzećima koja posluju u ovoj oblasti. Svi zajedno moramo podići svest naših građana o značaju zdrave životne sredine, istakao je ministar.

Konferencija je okupila veliki broj predstavnika komunalnih preduzeća iz naše zemlje koja se bave održavanjem higijene i uklanjanjem otpada, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik