Unapređenje saradnje Ministarstva za rad i Svetske banke

Bez autora
Sep 24 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izrazio je danas, u razgovoru sa delegacijom Svetske banke, očekivanje da će ta institucija kao i do sada nastaviti sa pružanjem tehničke, finansijske i ekspertske podrške Srbiji. Đorđević je na sastanku upoznao delegaciju, na čelu sa direktorom Kancelarije u Srbiji Stefenom Ndegvom, sa prioriteima i planovima rada resornog ministarstva. Izrada socijalnih karata je segment koji će, između ostalog, pružiti pravedniju i efikasniju raspodelu pomoći, ali i mogućnost zloupotrebe smanjiti na minimum, objasnio je ministar. Na sastanku je bilo reči i o promenama u organizaciji i sistematizaciji i izradi budućeg budžeta koji će pratiti takvu organizaciju, a cilj je uspostavljanje potpune finansijske kontrole i transparetno trošenje sredstava.

Unapređenje saradnje Ministarstva za rad i Svetske bankeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izrazio je danas, u razgovoru sa delegacijom Svetske banke, očekivanje da će ta institucija kao i do sada nastaviti sa pružanjem tehničke, finansijske i ekspertske podrške Srbiji.

Đorđević je na sastanku upoznao delegaciju, na čelu sa direktorom Kancelarije u Srbiji Stefenom Ndegvom, sa prioriteima i planovima rada resornog ministarstva.

Izrada socijalnih karata je segment koji će, između ostalog, pružiti pravedniju i efikasniju raspodelu pomoći, ali i mogućnost zloupotrebe smanjiti na minimum, objasnio je ministar.

Na sastanku je bilo reči i o promenama u organizaciji i sistematizaciji i izradi budućeg budžeta koji će pratiti takvu organizaciju, a cilj je uspostavljanje potpune finansijske kontrole i transparetno trošenje sredstava.

Ndegva je iskazao zahvalnost Đorđeviću na prijemu, detaljnom upoznavanju sa planovima i željom da dosadašnja saradnja bude još veća s obzirom na prostor i mogućnosti.

Na kraju sastanka, Ndegva je izrazio očekivanje da će vrlo brzo doći do novog sastanka na kome će biti dogovoreni konkretni projekti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik