Poduzetnice i poslovne žene BiH i Turske uspostavile saradnju sa ciljem umrežavanja i poslovnog povezivanja

Bez autora
Oct 03 2017

Delegacija Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna Žena u organizaciji Fondacije BIGMEV, boravila je u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj. Na sastancima u Inegolu, Bursi i Istanbulu, razgovaralo se o mogućnostima i jačanju saradnje poduzetnica i poslovnih žena ovih dviju prijateljskih zemalja.Uspostavljene su važne poslovne veze tokom B2B susreta u privrednoj komori Bursa, koje je predvodila predsjednica odbora žena privredne komore, g-đa Nurdžan Ozdemir. Članice Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna Žena, sastale su se i sa predsjednikom Privredne komore u Inegolu, a posjetu firmama u ovom gradu predvodila je predsjednica odjela za žene poduzetnice privredne komore İnegol, g-đa Mufide Karaduman.

Poduzetnice i poslovne žene BiH i Turske uspostavile saradnju sa ciljem umrežavanja i poslovnog povezivanjaDelegacija Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna Žena u organizaciji Fondacije BIGMEV, boravila je u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj. Na sastancima u Inegolu, Bursi i Istanbulu, razgovaralo se o mogućnostima i jačanju saradnje poduzetnica i poslovnih žena ovih dviju prijateljskih zemalja.

Uspostavljene su važne poslovne veze tokom B2B susreta u privrednoj komori Bursa, koje je predvodila predsjednica odbora žena privredne komore, g-đa Nurdžan Ozdemir. Članice Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna Žena, sastale su se i sa predsjednikom Privredne komore u Inegolu, a posjetu firmama u ovom gradu predvodila je predsjednica odjela za žene poduzetnice privredne komore İnegol , g-đa Mufide Karaduman.

“Toplina i želja za saradnjom sa BH uspješnim poslovnim ženama, pozitivni i vrlo uspješni primjeri koliko žena može napraviti kao poduzetnica , potvrda su da je ovo početak jedne dugoročne saradnje“ – izjavila je predsjednica RAP - Poslovna Žena , Dženita Zirdum, naglašavajući da se uvjerila da Bursa s pravom nosi epitet centra turske ekonomije.

„Pored B2B susreta, upoznavanja poslovanja kompanija, stjecanja novih poslovnih prilka, susreta, umrežavanja, upriličena je i posjeta Počasnom Konzulatu BiH, gdje je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa fondacijom BIGMEV, značio da se ova priča tek otvorila i da će itekako da traje“, istakla je Adisa Tufo, članica Predsjedništva RAP Poslovna Žena i direktorica kompanije ČIP SISTEMI d.o.o.

„Žene mogu zajedničkim djelovanjem  srušiti mnoge barijere. Saradnja koja je uspostavljena vrlo brzo će rezultirati umrežavanjem i poslovnim povezivanjem žena ove dvije zemlje“, ističe Azra Atagić Čatović , članica Predsjedništva RAP - Poslovna Žena i direktorica business portala Akta.ba.

Jasminka Pindžo, članica Predsjedništva RAP - Poslovna Žena i direktorica firme EKO TEH d.o.o. imala je niz uspješnih sastanaka sa firmama iz oblasti građevinskog sektora.

Boravak privrednica iz Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj , generalno je ocjenjen kao veoma uspješan. Tokom sastanaka, upućeni  su pozivi privrednicama iz Turske za uzvratnu posjetu BiH

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik