Автопатот Демир Капија-Смоквица готов до март идната година

Bez autora
Oct 11 2017

На предлог од Министерство за транспорт и врски, Владата реши да потпише анекс на договорот за изградба на автопатската делница Демир Капија – Смоквица. Со анексот се продолжува времетраењето на договорот за изградба до 28 февруари 2018 година. Освен продолжувањето на рокот, анексот не предвидува дополнителни средства за градежните работи што треба да бидат изведени за завршување на автопатот. Градежните зафати се однесуваат на дислокацијата на далноводот на МЕПСО и на изградбата на контролниот центар. Со продолжувањето на времетраењето на договорот за градежни работи до 28.02.2018 година ќе се продолжи и времетраењето на договорот за надзор. Согласно со првичните пресметки направени од надзорниот орган, за надзор на градежните работи се потребни околу 850.000 евра, средства кои се обезбедени во рамки на тековниот заем наменет за реализација на проектот.

Автопатот Демир Капија-Смоквица готов до март идната годинаНа предлог од Министерство за транспорт и врски, Владата реши да потпише  анекс на договорот за изградба на автопатската делница Демир Капија – Смоквица. Со анексот се продолжува времетраењето на договорот за изградба до 28 февруари 2018 година. Освен продолжувањето на рокот, анексот не предвидува дополнителни средства за  градежните работи што треба да бидат изведени за завршување на автопатот. Градежните зафати се однесуваат на дислокацијата на далноводот на МЕПСО и на изградбата на контролниот центар.

Со продолжувањето на времетраењето на договорот за градежни работи до 28.02.2018 година ќе се продолжи и времетраењето на договорот за надзор. Согласно со првичните пресметки направени од надзорниот орган, за надзор на градежните работи се потребни околу 850.000 евра, средства кои се обезбедени во рамки на тековниот заем наменет за реализација на проектот.

Со потпишување на анексот ќе се овозможи завршување и пуштање во сообраќај на новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица, како дел од паневропскиот Коридор 10 најдоцна на почетокот на март 2018 година.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik