Uskoro regionalni portal privrednih registara Zapadnog Balkana

Bez autora
Oct 11 2017

Direktor Agencije za privredne registre Republike Srbije (APR) Zvonko Obradović izjavio je u Skoplju da privrednici regiona ne poznaju granice, zbog čega je neophodno i da se regionalno povezuju i zvanični privredni registri zemalja sa prostora jugoistočne Evrope.Obradović je na skupu povodom obeležavanja 15 godina rada Centralnog registra Makedonije najavio da će zvanični registri Srbije i Makedonije od 2018. godine početi sa pružanjem poslovnih informacija i podataka iz zvaničnih registara na regionalnom nivou, preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana.

Uskoro regionalni portal privrednih registara Zapadnog BalkanaDirektor Agencije za privredne registre Republike Srbije (APR) Zvonko Obradović izjavio je u Skoplju da privrednici regiona ne poznaju granice, zbog čega je neophodno i da se regionalno povezuju i zvanični privredni registri zemalja sa prostora jugoistočne Evrope.

Obradović je na skupu povodom obeležavanja 15 godina rada Centralnog registra Makedonije najavio da će zvanični registri Srbije i Makedonije od 2018. godine početi sa pružanjem poslovnih informacija i podataka iz zvaničnih registara na regionalnom nivou, preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana. 

Od početka naredne godine, usluge iz registara prvo će početi da pružaju Agencija za privredne registre i Centralni registar Republike Makedonije, dok su interes za povezivanje preko regionalne IT platforme iskazale Slovenija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, istakao je on.

Projekat je predviđen Memorandumom o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vezi sa saradnjom u podršci investicionoj klimi i inicijativi za upravljanje za Srbiju. 

Implementacija projekta zasnovana je na Ugovoru o dodeli granta „Srbija: Razvoj regionalnog IT portala privrednih registara Zapadnog Balkana“, potpisanog između APR-a i Evropske banke za obnovu i razvoj, navodi se u saopštenju Agencije za privredne registre.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik