Mercatorovi radnici u Sloveniji slobodni za Sve svete, Božić i Novu godinu

Bez autora
Oct 20 2017

Sve Mercatorove trgovine u Sloveniji bit će zatvorene za Sve svete 1. studenoga, na Božić 25. prosinca i na Novu godinu 1. siječnja, dogovor je uprave i zaposlenih, objavila je u četvrtak Mercatorova uprava u priopćenju za javnost. U upravi još uvijek najvećeg maloprodajnog lanca u Sloveniji vjeruju da će taj potez uz zaposlenike pozdraviti i kupci. To je gesta kojom želimo istaknuti važnost vremena što ga provedemo s obitelji i bližnjima, a to vrijeme je dragocjeno i našim trgovkinjama i trgovcima, kazao je direktor Mercatora Tomislav Čizmić. Moguće restrikcije za rad trgovina nedjeljom i državnim praznicima nedavno su aktualizirane zakonskim prijedlogom što ga je podnio nezavisni zastupnik Andrej Čuš. Prema prijedlogu, rad trgovina u te dane bi se strogo ograničio na samo neke tipove manjih prodavaonica prehrambenih i drugih nužnih potrepština.

Mercatorovi radnici u Sloveniji slobodni za Sve svete, Božić i Novu godinuSve Mercatorove trgovine u Sloveniji bit će zatvorene za Sve svete 1. studenoga, na Božić 25. prosinca i na Novu godinu 1. siječnja, dogovor je uprave i zaposlenih, objavila je u četvrtak Mercatorova uprava u priopćenju za javnost.

U upravi još uvijek najvećeg maloprodajnog lanca u Sloveniji vjeruju da će taj potez uz zaposlenike pozdraviti i kupci.

"To je gesta kojom želimo istaknuti važnost vremena što ga provedemo s obitelji i bližnjima, a to vrijeme je dragocjeno i našim trgovkinjama i trgovcima", kazao je direktor Mercatora Tomislav Čizmić, prenose mediji.

Moguće restrikcije za rad trgovina nedjeljom i državnim praznicima nedavno su aktualizirane zakonskim prijedlogom što ga je podnio nezavisni zastupnik Andrej Čuš. Prema prijedlogu, rad trgovina u te dane bi se strogo ograničio na samo neke tipove manjih prodavaonica prehrambenih i drugih nužnih potrepština.

Dvojbeno je da će za prijedlog dobiti parlamentarnu potporu iako je prihvaćeno da se o radnim problemima trgovaca održi posebna rasprava.

Poslodavci u trgovini upozoravaju na veliku konkurenciju zbog koje su prisiljeni prilagođavati radno vrijeme, ali i promijenjene navike kupovanja.

Sindikati su skloni zakonskim rješenjima koja bi osigurala da rad nedjeljom i državnim praznicima bude primjereno plaćen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik