U novembru potpisivanje ugovora s izvođačima i raspisivanje konkursa za tunel Žaba

Bez autora
Oct 22 2017

Gradnja brze ceste Stolac – Neum, o kojoj se priča četiri desetljeća, trebala bi u narednom mjesecu konačno dobiti željno očekivani nastavak. Kako su kazali u iz JP Ceste Federacije BiH u novembru se očekuje potpis ugovora za oba aktualna lota, kao i raspisivanje konkursa za tunel Žaba. Izgradnja ceste Neum - Stolac podijeljena je u tri dionice i obuhvata dovršetak radova na dionici Kiševo – Broćanac za koji su predviđena sredstva u iznosu 6,61 miliona eura te izgradnja dionica Broćanac – Cerovica predviđenih sredstva u iznosu 21,46 miliona eura, i dionice Cerovica – Drenovac za koju predviđena sredstva u iznosu 12,79 miliona eura.

U novembru potpisivanje ugovora s izvođačima i raspisivanje konkursa za tunel ŽabaGradnja brze ceste Stolac – Neum, o kojoj se priča četiri desetljeća, trebala bi u narednom mjesecu konačno dobiti željno očekivani nastavak. Kako su za Klix.ba kazali u iz JP Ceste Federacije BiH u novembru se očekuje potpis ugovora za oba aktualna lota, kao i raspisivanje konkursa za tunel Žaba.

Izgradnja ceste Neum - Stolac podijeljena je u tri dionice i obuhvata dovršetak radova na dionici Kiševo – Broćanac za koji su predviđena sredstva u iznosu 6,61 miliona eura te izgradnja dionica Broćanac – Cerovica predviđenih sredstva u iznosu 21,46 miliona eura, i dionice Cerovica – Drenovac za koju predviđena sredstva u iznosu 12,79 miliona eura.

Finansiranje ovog važnog saobraćajnog pravca predviđeno je kreditom Evropske investicijske banke i Svjetske banke (EIB i WB). Od novembra prošle godine traje evaluacija ponuda za LOT 1 i 2 izvođenja radova na dionici Kiševo – Broćanac.

"U toku je evaluacija ponuda za izvođenje radova koja traje dugo zbog dodatnih pojašnjenja ponuda sa pojedinim ponuđačima i odobrenja istih od strane obje Banke. Očekujemo da ćemo u novembru imati potpis ogovora za oba lota“, kazali su nam iz JP Ceste Federacije BiH.

Već skoro godinu dana zna se da je ponude dostavilo deset ponuđača i to: Oberosler Cav. Pietro Ltd, Italija; Kolektor Koling d.o.o., Slovenija; Euro-Asfalt d.o.o., Bosna i Hercegovina; Strabag AG, Austrija; JV HP Investing d.o.o. Bosna i Hercegovina, Putovi Grude d.o.o. Bosna i Hercegovina, Gorenska Gradbena Družba d.d. Slovenija; JV HP Investing d.o.o. Bosna i Hercegovina, Putovi Grude d.o.o. Bosna i Hercegovina, JV Hering d.d. Bosna i Hercegovina, Viadukt d.d. Hrvatska; JV Hering d.d. Bosna i Hercegovina, Viadukt d.d. Hrvatska, KTM Brina d.o.o. Bosna i Hercegovina; Todini Costruzioni Generali S.p.A, Italija; Integral Inženjering a.d., Bosna i Hercegovina.

Iz JP Ceste Federacije BiH su nam kazali da u novembru očekuju i raspisivanje konkursa za odabir najpovoljnih izvođača za tunel Žaba dužine 975 metara.

Vrijednost izgradnje ceste Neum – Stolac procijenjena je na 87 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik