Od EBRD 10 miliona za rekonstrukciju puta

Bez autora
Nov 05 2017

Odbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj odobrio je sredstva u iznosu od deset miliona eura, kao prvu tranšu, za rekonstrukciju magistralnog puta Rožaje - Špiljani, saopštila je direktorica te institucije za centralnu i jugoistočnu Evropu Šarlota Ruhe. Ona je kazala da se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za povlačenje tih sredstava. Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ruhe i šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru Jaap Sprey-om. Sagovornici su naveli izuzetno dobro saradnju koju je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostvarilo u prethodnom periodu sa EBRD-om, kao i očekivanje da će saradnja i u predstojećem periodu biti ne samo nastavljena, nego i unaprijeđena, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Od EBRD 10 miliona za rekonstrukciju putaOdbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrio je sredstva u iznosu od deset miliona eura, kao prvu tranšu, za rekonstrukciju magistralnog puta Rožaje - Špiljani, saopštila je direktorica te institucije za centralnu i jugoistočnu Evropu Šarlota Ruhe.

Ona je kazala da se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za povlačenje tih sredstava.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ruhe i šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru Jaap Sprey-om.

“Sagovornici su naveli izuzetno dobro saradnju koju je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostvarilo u prethodnom periodu sa EBRD-om, kao i očekivanje da će saradnja i u predstojećem periodu biti ne samo nastavljena, nego i unaprijeđena”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nurković je podsjetio na značaj projekata koji su na partnerskoj osnovi realizovani uz podršku EBRD-a. On smatra da postoji značajan prostor za ostvarivanje saradnje u domenu putne i željezničke infrastrukture, kao i u domenu valorizacije aerodroma.

Nurković je ocijenio pozitivnim rekonstrukcije magistralnog puta Rožaje - Špiljani i dodao da očekuje da će EBRD i u narednom peirodu biti pouzdan partner Vladi u unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik