Triglavu potvrđen odličan kreditni rejting

Bez autora
Nov 06 2017

Agencija za kreditni rejting A.M. Best prilikom redovnog godišnjeg pregleda Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re potvrdila je kreditni rejting finansijske moći »A« (odlično) i rejting kreditne sposobnosti izdavača obveznica »a« (odlično). Kreditni rejtinzi za oba društva imaju stabilnu srednjoročnu prognozu. Agencija za kreditni rejting A.M.Best ponovo je potvrdila visoki kreditni rejting Zavarovalnici Triglav. Ovaj rejting utemeljen je na veoma visokom stepenu finansijske moći Triglav grupe, odličnom poslovanju u posljednjih pet godina i na odgovarajućem upravljanju rizicima. Agencija za kreditni rejting utvrdila je da je Triglav grupa dobro kapitalizovana, da promišljeno upravlja rezervama te da ima visoki stepen finansijske fleksibilnosti. Na njezino poslovanje utiču niske kamatne stope i situacija u segmentu životnih osiguranja, koja se poboljšava.

Potvrđen odličan kreditni rejting Zavarovalnici TriglavAgencija za kreditni rejting A.M. Best prilikom redovnog godišnjeg pregleda Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re potvrdila je kreditni rejting finansijske moći »A« (odlično) i rejting kreditne sposobnosti izdavača obveznica »a« (odlično). Kreditni rejtinzi za oba društva imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

Agencija za kreditni rejting A.M.Best ponovo je potvrdila visoki kreditni rejting Zavarovalnici Triglav. Ovaj rejting utemeljen je na veoma visokom stepenu finansijske moći Triglav grupe, odličnom poslovanju u posljednjih pet godina i na odgovarajućem upravljanju rizicima.

Agencija za kreditni rejting utvrdila je da je Triglav grupa dobro kapitalizovana, da promišljeno upravlja rezervama te da ima visoki stepen finansijske fleksibilnosti. Na njezino poslovanje utiču niske kamatne stope i situacija u segmentu životnih osiguranja, koja se poboljšava.

Agencija A.M. Best kod određivanja rejtinga naglašava prednosti vodećeg položaja Triglav grupe na slovenačkom tržištu kao i u regionu. Prema njenom mišljenju Triglav grupa izvan Slovenije poboljšava poslovanje i aktivno traži dodatne prodajne kanale, koji su troškovno efikasniji. Kod toga navodi uticaj poboljšanja ekonomske situacije u regionu na tržišta osiguranja, a istovremeno ističe da na tim tržištima ostaje oštra konkurencija i zahtjevno okruženje.

Agencija za kreditni rejting A.M. Best je kod potvrde visokog kreditnog rejtinga za kćerinsko društvo Pozavarovalnicu Triglav Re naglasilia njezinu ključnu ulogu kao reosiguranja svih društava Triglav grupe.

Zavarovalnica Triglav

Zavarovalnica Triglav vodeće je slovenačko klasično osiguranje i matično društvo Triglav grupe. Sastoji se od mreže sa 12 područnih jedinica, 38 predstavništava, sa brojnim prodajnim grupama i mjestima za sklapanje ugovora te sa preko 660 predstavnika osiguranja po čitavoj Sloveniji.

Ponuda uključuje sve vrste privatnih i imovinskih osiguranja, kao što su osiguranja imovine i imovinskih interesa, automobilska, poljoprivredna, transportna osiguranja, osiguranja potraživanja te osiguranja za slobodno vrijeme i putovanja. Zaokruženu ponudu privatnih osiguranja čine svi oblici životnih, rentnih, penzijskih, zdravstvenih osiguranja i osiguranja za slučaj nezgode.

Triglav grupa

Grupa Triglav svojim znanjem, iskustvima i finansijskom moći već više od 115 godina opravdava povjerenje svojih klijenata, da će se najbolje pobrinuti za njihovu bezbjednost i budućnost. Ključni stubovi poslovanja su osiguravajuća djelatnost i upravljanje imovinom. Najveća osiguravajuća i finansijska grupa u regionu Adria te jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi posluje u šest država i na sedam tržišta te zapošljava više od 5.000 ljudi.

Triglav grupa zadržava čvrstu finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja, što potvrđuju i upravo dobivene visoke ocjene boniteta »A« od strane dviju priznatih agencija za procjenu boniteta. Glavne vrijednosti društva su stručnost, bezbjednost, jednostavnost, odgovornost i savremenost, a poslanje je stvaranje bezbjednije budućnosti. Sa svojom vizijom stremi ka dinamičkom razvoju novih načina poslovanja, koji su temelj odgovornog, dugoročnog razvoja, a istovremeno posluje profitabilno i bezbjedno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik