Odluka EK za Železaru odlična vest za Srbiju

Bez autora
Nov 09 2017

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je odluka Evropske komisije da kompanija "Hestil" ne snosi odgovornost za povraćaj državne pomoći koju je Železara Smederevo primila u prošlosti, veoma važna vest za Srbiju. Knežević je istakao da je to istovremeno i izuzetno značajna informacija za sve investitore koji razmišljaju da ulažu novac u Srbiji. Evropska komisija je uradila procenu odgovornosti "Hestila" za povraćaj potencijalno nedozvoljene državne pomoći koja je u prošlosti dodeljena Železari Smederevo na osnovu detaljne analize.

Odluka EK za Železaru odlična vest za SrbijuMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je odluka Evropske komisije (EK) da kompanija "Hestil" ne snosi odgovornost za povraćaj državne pomoći koju je Železara Smederevo primila u prošlosti, veoma važna vest za Srbiju.

Knežević je istakao da je to istovremeno i izuzetno značajna informacija za sve investitore koji razmišljaju da ulažu novac u Srbiji.

Evropska komisija je uradila procenu odgovornosti "Hestila" za povraćaj potencijalno nedozvoljene državne pomoći koja je u prošlosti dodeljena Železari Smederevo na osnovu detaljne analize.

Priznanje Evropske komisije imaće pozitivan i dalekosežan uticaj na privredni razvoj i stabilnost Srbije, budući da je to potvrda da kod nas postoji pravna sigurnost i povoljan pravni okvir za buduće strane investicije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik