Izgradnja Fruškogorskog koridora počinje naredne godine

Bez autora
Nov 19 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o saradnji dveju zemalja u oblasti saobraćaja i infrastrukture. Glavna tema sastanka bili su realizacija i način finansiranja izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma, poznatije kao Fruškogorski koridor, čija je ukupna dužina 45,4 kilometra. Mihajlović je podvukla da je taj koridor strateški važan za Srbiju i ovaj deo Evrope, istakavši da je izrada projektne dokumentacije pri kraju. Naš plan je da radovi počnu naredne godine, a da u međuvremenu razgovaramo o načinu finansiranja ovog projekta, objasnila je ona.

Izgradnja Fruškogorskog koridora počinje naredne godinePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o saradnji dveju zemalja u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Glavna tema sastanka bili su realizacija i način finansiranja izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma, poznatije kao Fruškogorski koridor, čija je ukupna dužina 45,4 kilometra.

Mihajlović je podvukla da je taj koridor strateški važan za Srbiju i ovaj deo Evrope, istakavši da je izrada projektne dokumentacije pri kraju.

Naš plan je da radovi počnu naredne godine, a da u međuvremenu razgovaramo o načinu finansiranja ovog projekta, objasnila je ona.

Pinter je ukazao na to da su prethodnu godinu obeležili brojni kontakti između dve vlade i da postoji puno prostora da se saradnja dveju zemalja dodatno unapredi.

Na sastanku su razmenjene i informacije o napretku u realizaciji drugih infrastrukturnih projekata od značaja za Srbiju i Mađarsku, uključujući modernizaciju pruge Beograd–Budimpešta, rekonstrukciju pruge Segedin–Subotica–Baja i otvaranje novog graničnog prelaza Rastina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik