Finansiranje preduzetničkog obrazovanja u Srbiji dalo rezultate

Bez autora
Nov 20 2017

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je student Univerziteta u Beogradu Pavle Kostić ušao u uži izbor za autora najboljeg eseja na konkursu Evropske komisije „Youth Essay Competition“, čiji je cilj promocija preduzetništva. Ministar privrede poručio je tim povodom da je veoma ponosan na mlade ljude poput Kostića, dodavši da su oni primer kako o preduzetničkim vodama treba razmišljati već tokom studiranja. On je Kostiću, koji sutra putuje u Talin, gde će braniti svoj rad pred zvanicama najznačajnijeg evropskog događaja za mala i srednja preduzeća “SME Week”, poželeo srećan put i puno uspeha u finalu. Takmičenje u pisanju eseja na temu „What skills do tomorrow’s entrepreneurs need?“ organizovano je u okviru Evropske nedelje preduzetništva mladih, a sve u sklopu SMEWEEKa i EEPA takmičenja.

Finansiranje preduzetničkog obrazovanja u Srbiji dalo rezultateMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je student Univerziteta u Beogradu Pavle Kostić ušao u uži izbor za autora najboljeg eseja na konkursu Evropske komisije „Youth Essay Competition“, čiji je cilj promocija preduzetništva.

Ministar privrede Goran Knežević poručio je tim povodom da je veoma ponosan na mlade ljude poput Kostića, dodavši da su oni primer kako o preduzetničkim vodama treba razmišljati već tokom studiranja.

On je Kostiću, koji sutra putuje u Talin, gde će braniti svoj rad pred zvanicama najznačajnijeg evropskog događaja za mala i srednja preduzeća “SME Week”, poželeo srećan put i puno uspeha u finalu.

Takmičenje u pisanju eseja na temu „What skills do tomorrow’s entrepreneurs need?“ organizovano je u okviru Evropske nedelje preduzetništva mladih, a sve u sklopu SMEWEEKa i EEPA takmičenja.

Na ovom takmičenju, mladi iz Srbije bili su na drugom mestu po broju poslatih eseja posle Ukrajne, a Kostić je, sa još dve takmičarke – Evlampiom Karavangeli iz Grčke i Oksanom Vedmidskajom iz Ukrajine, ušao u uži izbor za glavnu nagradu.

Kostić je kao učenik Ekonomske škole “Nada Dimić” u Zemunu pohađao programe organizacije „Dostignuća mladih”, koja je deo globalne mreže preduzetničkog obrazovanja Junior Achievement.

Učestvovao je na regionalnim takmičenjima srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”, a 2014. godine je bio nacionalni pobednik konkursa za najbolji esej u okviru programa “Biznis etika”.

Kroz program „Dostignuća mladih” učenici izučavaju etičko donošenje odluka i pripremaju se za zapošljavanje i učešće na globalnom tržištu.

Značaj ovog, ali i ostalih programa kao što je “Učenička kompanija”, prepoznalo je Ministarstvo privrede, odnosno čitava Vlada, koja već drugu godinu zaredom kroz projekat Godina preduzetništva, koja je ove godine prerasla u projekat Decenija preduzetništva, finansira preduzetničko obrazovanje u Srbiji.

Kostić je jedan od mnogobrojnih primera uspešnih alumnista ovog programa i najbolji pokazatelj da se preduzetnici ne rađaju već stvaraju, iako je osnovni cilj programa podstaći preduzimljivost kod mladih ljudi, a ne nužno učiniti ih preduzetnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik