Podrška izvozu proizvoda iz Srpske na rusko tržište

Bez autora
Dec 13 2017

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi povećanje izvoza voća i mljekarskih proizvoda iz Srpske na rusko tržište bila direktna podrška zapošljavanju te podizanju ukupnog standarda stanovnika Srpske. Čubrilović je na sastanku u Banjaluci sa atašeom Ambasade Ruske Federacije u BiH Ivanom Janišinom posebno istakao mogućnost plasmana proizvoda iz bilećke mljekare "Pađeni" i mljekare iz Kozarske Dubice koje su dostigle visok stepen kvaliteta prerade, u skladu sa evropskim standardima, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Podrška izvozu proizvoda iz Srpske na rusko tržištePredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi povećanje izvoza voća i mljekarskih proizvoda iz Srpske na rusko tržište bila direktna podrška zapošljavanju te podizanju ukupnog standarda stanovnika Srpske.

Čubrilović je na sastanku u Banjaluci sa atašeom Ambasade Ruske Federacije u BiH Ivanom Janišinom posebno istakao mogućnost plasmana proizvoda iz bilećke mljekare "Pađeni" i mljekare iz Kozarske Dubice koje su dostigle visok stepen kvaliteta prerade, u skladu sa evropskim standardima, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je ocijenio da bi to omogućilo povećanje robne razmjene i da bi to bila direktna podrška većem zapošljavanju, razvoju transporta robe i podizanju ukupnog standarda, imajući u vidu potrebe ruskog tržišta i potencijale za razvoj stočarstva i mljekarstva u Srpskoj.

Čubrilović i Janišin razgovarali su o unapređenju saradnje između Republike Srpske i ruskih regiona koji su zainteresovani za jačanje privredne i trgovinske saradnje.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju robne razmjene, posebno o stvaranju uslova za veći plasman poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Republike Srpske na tržište Ruske Federacije.

Janišin je rekao da je u toku procedura i da se od ruske Kancelarije za ispitivanje kvaliteta prehrambenih proizvoda očekuje pozitivno mišljenje i da bi, ukoliko se ostvari saradnja sa mljekarama u Bileći i Kozarskoj Dubici, to omogućilo znatno povećanje vrijednosti izvoza iz Republike Srpske u Rusku Federaciju.

Razgovarano je i o mogućnostima jačanja međuparlamentarne saradnje između Narodne skupštine Srpske i Sankt Peterburga, te uspostavljanja saradnje sa parlamentima ruskih regiona Kazanj i Njižnji Novogord.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik