Darwin Airline potonuo u stečaj

Bez autora
Dec 14 2017

Švicarska regionalna aviokompanija Darwin Airline potonula je u stečaj. Gotovo svih 250 zaposlenika dobit će otkaz. Sve se ovo događa samo pet mjeseci nakon što je Adria Airways preuzela ovu kompaniju. Švicarska agencija za civilno zrakoplovstvo prije mjesec dana, podsjetimo, prizemljila je privremeno avione ove kompanije. Darwin je zapao u neprilike uglavnom zbog stečajeva kompanija Alitalia i Air Berlin, s kojima je poslovno surađivao, ali gubitak posla nije uspio nadoknaditi. Kompanija je osnovana 2003. godine, prvi put je letjela 2004. godine, a Arapi su je kupili 2013. godine i preimenovali u Etihad Regional. Njemački fond 4K je za Darwin, odnosno Adria Switzerland, pronašao poslovni model u suradnji sa slovenskim prijevoznikom Adria Airwaysom.

Darwin Airline potonuo u stečajŠvicarska regionalna aviokompanija Darwin Airline potonula je u stečaj. Gotovo svih 250 zaposlenika dobit će otkaz. Sve se ovo događa samo pet mjeseci nakon što je Adria Airways preuzela ovu kompaniju.

Švicarska agencija za civilno zrakoplovstvo prije mjesec dana, podsjetimo, prizemljila je privremeno avione ove kompanije.

Darwin je zapao u neprilike uglavnom zbog stečajeva kompanija Alitalia i Air Berlin, s kojima je poslovno surađivao, ali gubitak posla nije uspio nadoknaditi.

Kompanija je osnovana 2003. godine, prvi put je letjela 2004. godine, a Arapi su je kupili 2013. godine i preimenovali u Etihad Regional. Njemački fond 4K je za Darwin, odnosno Adria Switzerland, pronašao poslovni model u suradnji sa slovenskim prijevoznikom Adria Airwaysom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik