Poziv Rusima da uđu u Petrohemiju, Azotaru i MSK

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović predstavio je danas predstavnicima ruske Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo privatizacioni portfelj Ministarstva privrede, a posebno tri kompanije hemijskog kompleksa - Petrohemiju, Azotaru i MSK. Podsetivši da je juče raspisan javni poziv za privatizaciju MSK, Stevanović je naveo da bi sve tri kompanije hemijskog kompleksa mogle da zanimaju ruske kompanije, jer je njihova osnovna sirovina gas. On je naveo da ima i drugih preduzeća u privatizacionom portfelju za koje bi ruski investitori mogli da pokažu interesovanje i zamolio je predstavnike Dume da potencijale za ovu vrstu saradnje predstave kompanijama u svojoj zemlji.

Poziv Rusima da uđu u Petrohemiju, Azotaru i MSKDržavni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović predstavio je danas predstavnicima ruske Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo privatizacioni portfelj Ministarstva privrede, a posebno tri kompanije hemijskog kompleksa - Petrohemiju, Azotaru i MSK.

Podsetivši da je juče raspisan javni poziv za privatizaciju MSK, Stevanović je naveo da bi sve tri kompanije hemijskog kompleksa mogle da zanimaju ruske kompanije, jer je njihova osnovna sirovina gas.

On je naveo da ima i drugih preduzeća u privatizacionom portfelju za koje bi ruski investitori mogli da pokažu interesovanje i zamolio je predstavnike Dume da potencijale za ovu vrstu saradnje predstave kompanijama u svojoj zemlji.

Delegacija iz Rusije je ukazala Stevanoviću da je u toj zemlji veoma cenjen stav Srbije da ruskim prijateljima ne uvodi sankcije, iako je kandidat za članstvo u EU.

Stevanović je odgovorio da je stav Srbije po tom pitanju jasan i da je predsednik države Aleksandar Vučić više puta ponovio da je Srbija na evropskom putu, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Odnosi Srbije i Rusije su prijateljski, zasnovani na političkoj i ekonomskoj saradnji i to se ne dovodi u pitanje", poručio je Stevanović, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik