Prvo putovanje austrijske šefice diplomatije košta 10 evra

Bez autora
Jan 08 2018

Prvo putovanje u inostranstvo nove šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel koštaće državu svega 10 evra. Knajsel putuje u Slovačku, koja je prva destinacija od kada je stupila na dužnost, a u tu susednu zemlju otputovaće vozom.Putovaću železničkom linijom 'Reks', što košta 10 evra. To je voz kojim sam, inače, do sada dnevno putovala od Gramatnojzidla do Beča, zajedno sa slovačkim bolničarkama i studentima, objasnila je ministarka. Knajsel će sutra u Bratislavi razgovarati sa svojim slovačkim kolegom Miroslavom Lajčakom koji je i predsedavajući Generalne skupštine UN.

Prvo putovanje austrijske šefice diplomatije košta 10 evraPrvo putovanje u inostranstvo nove šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel koštaće državu svega 10 evra.

Knajsel putuje u Slovačku, koja je prva destinacija od kada je stupila na dužnost, a u tu susednu zemlju otputovaće vozom.

„Putovaću železničkom linijom 'Reks', što košta 10 evra. To je voz kojim sam, inače, do sada dnevno putovala od Gramatnojzidla do Beča, zajedno sa slovačkim bolničarkama i studentima“, objasnila je ministarka novinarima.

Knajsel će sutra u Bratislavi razgovarati sa svojim slovačkim kolegom Miroslavom Lajčakom koji je i predsedavajući Generalne skupštine UN.

Negirala je da je odlučujuće za odabir destinacije prve posete bilo što je Slovačka članica Višegrad grupe.Štedljiv je i kancelar Sebastijan Kurc, koji, kao što je već i ranije kao ministar, nastavlja da putuje ekonomskom klasom.

Tako će Kurc u posetu Francuskoj, a potom i Nemačkoj, putovati avionom ekonomskom klasom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik