Hrvatski "kralj kladionica" preuzeo 20 posto Granolia

Bez autora
Jan 30 2018

HOK osiguranje je kupilo dodatni paket dionica Granolia pa sada drži 19,5 posto temeljnog kapitala te kompanije koja je zapala u teškoće kao jedan od većih dovaljača Agrokora koji mu je posuđiivao novac, nad kojim je u srpnju prošle godine otvoren predstečajni postupak. Granolio je veliki igrač u mlinarskoj industriji, a taj je biznis preuzet svojedobno od Agrokora. HOK osiguranje je u vlasništvu tvrtke Zodaks, koja je u vlasništvu Danka Ćorića i Hrvoja Pezića. Ćorića se često u medijima predstavlja kao "kralja kladionica" jer je vlasnik lanca kladionica Super Sport. Inače, u Nadzornom odboru HOK osiguranja sjedi i Hrvoje Filipovć, direktor i vlasnik Granolia.

Hrvatski "kralj kladionica" preuzeo 20 posto GranoliaHOK osiguranje je kupilo dodatni paket dionica Granolia pa sada drži 19,5 posto temeljnog kapitala te kompanije koja je zapala u teškoće kao jedan od većih dovaljača Agrokora koji mu je posuđiivao novac, nad kojim je u srpnju prošle godine otvoren predstečajni postupak. 

Granolio je veliki igrač u mlinarskoj industriji, a taj je biznis preuzet svojedobno od Agrokora.

HOK osiguranje je u vlasništvu tvrtke Zodaks, koja je u vlasništvu Danka Ćorića i Hrvoja Pezića. Ćorića se često u medijima predstavlja kao "kralja kladionica" jer je vlasnik lanca kladionica Super Sport. Inače, u Nadzornom odboru HOK osiguranja sjedi i Hrvoje Filipovć, direktor i vlasnik Granolia.

Trgovački sud u Zagrebu u predstečajnom postupku je već ispitao tražbine vjerovnika Granolia, priznavši ih u iznosu od 599,47 milijuna kuna, a najveće tražbine prijavile su banke i ostale financijske institucije.

Najveće priznato potraživanje prema Granoliju ima B2 Kapital (ranije su to bila potraživanja Privredne banke Zagreb) u iznosu od 115,9 milijuna kuna.

Vlasnik i direktor Granolia je Hrvoje Filipović,  a predsjednik Nadzornog odbora je Franjo Filipović, nekad visokorangirani bankar koji je sjedio u upravama Zagrebačke banke i PBZ-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik