U Kragujevcu proizveden petstohiljaditi "fijat 500L"

Bez autora
Feb 22 2018

Sa proizvodne trake "Fijatove" fabrike u Kragujevcu danas je sišao jubilarni, petstohiljaditi, primerak modela "fijat 500L". Jubilarni automobil "fijat 500L kros" u dve boje, u sicilijansko narandžastoj sa sjajnim crnim krovom, ima multidžet motor zapremine 1,6 litara i 120 konjskih snaga, navodi se u saopštenju kompanije. Novi rekord, kako poručuju iz "Fijata", potvrđuje uspeh koji ovaj model beleži od svog predstavljanja na tržištu 2012. godine, budući da se učvrstio u samom vrhu svoje kategorije u Evropi u poslednjih pet godina i postao lider na tržištima Italije i Španije. Model "fijat 500L" je, posmatrajući celokupnu 2017. godinu, dostigao udeo na tržištu od oko 22 posto u Evropi i više od 52 posto u Italiji.

U Kragujevcu proizveden petstohiljaditi "fijat 500L"Sa proizvodne trake "Fijatove" fabrike u Kragujevcu danas je sišao jubilarni, petstohiljaditi, primerak modela "fijat 500L".

Jubilarni automobil "fijat 500L kros" u dve boje, u sicilijansko narandžastoj sa sjajnim crnim krovom, ima multidžet motor zapremine 1,6 litara i 120 konjskih snaga, navodi se u saopštenju kompanije "Fijat Krajsler automobili".

Novi rekord, kako poručuju iz "Fijata", potvrđuje uspeh koji ovaj model beleži od svog predstavljanja na tržištu 2012. godine, budući da se učvrstio u samom vrhu svoje kategorije u Evropi u poslednjih pet godina i postao lider na tržištima Italije i Španije.

Model "fijat 500L" je, posmatrajući celokupnu 2017. godinu, dostigao udeo na tržištu od oko 22 posto u Evropi i više od 52 posto u Italiji.

Rezultati prodaje u prvom mesecu 2018. godine čine se jednako pozitivnim, budući da je u Evropi zabeležen porast od pet posto na godišnjem nivou, dok je u Italiji tržišni udeo u ovoj kategoriji iznosio preko 50 procenata.

"Fijat 500L" redizajniran je 2017. godine i sada nudi više prostora, više tehnoloških rešenja i jedinstvenog karaktera, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik